Hulpverlening Gelderland Midden

Politiebureau Arnhem tijdelijk ontruimd

Het politiebureau aan de Westervoortsedijk in Arnhem is vanochtend enige tijd ontruimd omdat er een vreemde geur in het gebouw hing. Een paar medewerkers hadden last van gerriteerde ogen, misselijkheid en hoofdpijn. De gealarmeerde brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten. Na ventilatie van het gebouw konden de werkzaamheden weer worden hervat.

Rond half tien werd de geur zodanig in het politiebureau dat de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer werd gealarmeerd om te komen meten naar wat er in de lucht hing. De brandweer liet het gebouw uit voorzorg ontruimen en ventileerde het. Er was preventief een tankautospuit aanwezig. De adviseurs hebben metingen verricht en constateerden dat het ging om benzinedamp. Deze was vrijgekomen bij de Shell tankopslag op het industrieterrein. Hier is vanochtend een storing geweest.

De gemeten concentratie was zo laag dat het geen gevaar oplevert voor de mensen die het inademen. De verschijnselen als geirriteerde ogen en hoofdpijn verdwijnen als de geur weg is. De GGD adviseert in een dergelijk geval altijd goed te ventileren.

Een paar medewerkers van de politie zijn onderzocht door de geneeskundige dienst, maar konden daarna weer gaan. Om 12.00 uur werd het politiebureau vrijgegeven door de brandweer en kon iedereen weer naar binnen.

In de omgeving heeft de brandweer verschillende bedrijven bezocht om te informeren of zij ook gassen hebben geroken. Bij een paar bedrijven was dat het geval, maar zij hebben zelf geventileerd en geen alarm geslagen.