Gemeente Dongen

Dongen zoekt wethouder

Publicatiedatum: 15-4-2011

Gemeente Dongen zoekt vierde wethouder

De gemeente Dongen is op zoek naar een vierde wethouder. Vanaf heden is de procedure officieel in gang gezet door het openbaar maken van de vacature.

Op maandag 28 maart 2011 maakte het SP-bestuur aan burgemeester Simone Dirven van Aalst bekend dat zowel de vier SP-leden in de gemeenteraad als wethouder René Roovers met onmiddellijke ingang hun taken neerlegden vanwege interne problemen met de bezetting van de raadsfuncties.

Overleg
Wethouders en fractievoorzitters van de coalitiepartijen VVD, CDA en DP voerden vervolgens overleg over de ontstane situatie. Het vertrek van coalitiegenoot SP uit de Dongense politiek was een overwachte stap. Aan dit overleg namen deel namen deel de wethouders Ad van Beek (VVD), Joop Velthoven (CDA), Bas Evegaars (DP) en de fractievoorzitters Lou Huysmans (VVD), André Vonk (CDA) en Rien van Iersel (DP).

Beslissingen
Hierbij zijn de volgende beslissingen genomen:

1) Het college gaat door en wil de periode tot aan de verkiezingen in 2014 afmaken.

2) Het coalitieakkoord 2010-2014 van VVD, SP, CDA en DP wordt onverkort uitgevoerd. Dat betekent dat er géén wijziging komt in beleid. Dat blijft gebaseerd op de pijlers financieel solide en sociaal solide.
3) Het college blijft bestaan uit vier wethouders die parttime werken. Het gezamenlijk totaal aan dienstverband blijft gehandhaafd op 3,2 Fte.

Vierde wethouder
Dat betekent dat de gemeente Dongen op zoek gaat naar een nieuwe, vierde wethouder.

Bij het overleg zijn afspraken gemaakt over het profiel. In volgorde van belangrijkheid:


1) Bestuurlijke kwaliteit

2) Affiniteit met de beleidsvelden Welzijn, Sociale Zaken en Re-integratiebeleid,
Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Dat betekent automatisch dat de politieke kleur niet bepalend is voor de uitkomst. De vacature staat open voor kandidaten van zowel binnen als buiten de gemeente Dongen.

Vacature wethouder Dongen