Nieuw leven in Amsterdam Studio's

Persbericht van Amsterdam studio's

Halverwege vorig jaar is de exploitatie van Amsterdam Studio's, ooit bekend als Cinetone Studio's, overgenomen. De exploitatie is gericht op verhuur van de studio's voor activiteiten op het gebied van nieuwe media, televisie, film en evenementen. De drie unieke geluid geïsoleerde studio's, variërend in afmetingen van 450 m2 tot 650 m2 zijn hier feitelijk voor gemaakt. Meteen na de nieuwe start gaven film en televisieopnames voor meerdere tv-commercials en oa. het tv-programma RTL Topchef, fotoreportages voor Linda Magazine en de G-Star collectie als ook repetities van De Nederlandse Opera al het startsein voor een sprankelend nieuw begin.
De studio's gelegen binnen de oorspronkelijke stadsgrenzen van Amsterdam omgeven door de Duivendrechtsekade en de HJE Wenckebachweg, met een ruim eigen parkeerterrein, is makkelijk te bereiken via de ringweg en vanuit de stad. Het gehele complex heeft 80 jaar na de oprichting een eerste metamorfose ondergaan. Vanaf de overdracht is er gestart met de verbouwingen. Het buitenterrein is aangepakt, de studio's zijn gemoderniseerd en er is een nieuw restaurant met keuken gerealiseerd waar Dolce Vita Catering de Studio's culinair verrijken. De historische waarde van de locatie wordt hiermee in ere hersteld. Regisseurs, acteurs en producers reageerden reeds enthousiast op de wedergeboorte van 'hun' studio's.
Regisseur Frans Weisz over de Studio's:
"Ik kwam er voor het eerst als figurant in 'De Vliegende Hollander' en 'Kleren maken de Man' (1957)".... )".... "Daarna mochten we met de Filmacademie om de beurt in de grote studio een klap ('slateboard') slaan, waarna we ons eindelijk echt opgenomen voelden bij het officiële filmmakergilde! Daarna werd het pas 'thuis'-komen".... "Ik beschouw de studio's als deel van mijn leven en voel me er meer 'thuis' dan thuis!"

Links:
http://www.amsterdamstudios.nl



Razende Robot Reporter