Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek overval juwelier in volle gang

Nijmegen, 15-04-2011 o Woensdagmiddag vond er een gewapende overval plaats op een juwelier op Plein 1944. Onderzoek heeft uitgewezen dat er enkele rechercheurs het vuurwapen ter hand hebben genomen maar dat er niet door hen is geschoten. Ook is er niet geschoten door de overvallers.

Naast de lokale politie waren er tijdens de overval ook enkele rechercheurs uit een andere regio, voor een ander onderzoek in het centrum aanwezig. Enkele rechercheurs van dit korps hebben ook de achtervolging ingezet en reden zich daarbij vast op de bussluis in de Kanaalstraat. Daarbij raakte hun auto beschadigd. De politie zet het onderzoek voort en doet verder in het belang hiervan geen verdere mededelingen. Donderdagavond zijn bij Omroep Gelderland beelden getoond van de overvallers. Deze beelden hebben nog geen tips opgeleverd.

Getuigenoproep
De politie is dringend op zoek naar getuigen die de daders bij de juwelier hebben zien komen of ze daar hebben zien vertrekken. Daarnaast zoekt de politie of er getuigen zijn die voorafgaande aan de overval de grijze scooter van het merk Gilera Runner hebben gezien. De door de overvallers gebruikte scooter

Ook getuigen die de daders op hun vluchtroute hebben gezien of hen op de Zeshuizerhof hebben zien overstappen in de genoemde Volkswagen Golf worden dringend verzocht contact op te nemen met het overvallenteam. Mensen die informatie hebben kunnen het overvallenteam bellen op nummer 0900 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000. (14)

Laatst gewijzigd 15-04-2011 15:38 | © Regio Gelderland-Zuid |