Politie Amsterdam-Amstelland

Politie helpt bij strijd tegen kanker Wheel of Energy In de strijd tegen kanker liepen 320 politiemannen en
-vrouwen van de politie Amsterdam-Amstelland een week lang in hun vrije tijd op Schiphol in het Wheel of Energy. Daarbij werd een groot, maar nog onbekend sponsorbedrag opgehaald. Commissaris Olivier Dutilh reikte namens het korps een steen met plaquette aan de initiatiefnemer uit en sprak daarbij de hoop uit met deze bijzondere actie letterlijk een steentje te hebben kunnen bijdragen aan de actie.

Non-stop
De medewerkers liepen van 8 tot 15 april in estafettevorm van drie collega's 24 uur per dag in het Wheel. Het rad bleef daardoor zeven dagen non-stop draaien. Hoofdcommissaris Bernard Welten geeft aan vooral trots te zijn op de collega's. "Het is fantastisch dat dienders in eigen tijd zich op deze manier inzetten voor het goede doel. We zijn natuurlijk niet voor niets al acht jaar op rij het fitste politiekorps van het land'. Onze prestatie in het Wheel of Energy is daar alleen maar een bevestiging van", aldus de korpschef die zelf ook een uur meeliep.
Strijd tegen kanker
Wheel of Energy is een actie van Stichting Marathon365. Initiatiefnemer Richard Bottram is zeer content met de zevendaagse bijdrage door het korps Amsterdam-Amstelland. "Wheel of Energy wil bijdragen aan een humaan leven voor mensen die direct of indirect door de ziekte kanker worden getroffen. Veel bedrijven leveren daar hun bijdrage aan door een dag het rad draaiende te houden. Dat de Amsterdamse politie dat zeven dag non-stop voor elkaar heeft gekregen, is een grandioos gebaar."

» www.wheelofenergy.org


____________________