Politie Rotterdam Rijnmond

Bewoners rond park Schinnenbaan geïnformeerd over rechercheonderzoek

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 15-04-2011 15:54

28664_1.jpg Het wijkteam Beverwaard van de politie Rotterdam-Rijnmond en Stadstoezicht hebben vrijdag 500 brieven bezorgd in en rondom woningen aan de Schinnenbaan.

In de brief worden de mensen geïnformeerd over het onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan de Schinnenbaan waarbij de 27-jarige Wensley Gonzales Girigori om het leven kwam. Een team van 20 rechercheurs onderzoekt het misdrijf en wil de bewoners informeren over het onderzoek.

Daarnaast heeft de recherche nog graag antwoord op een aantal belangrijke vragen:

-De dader, een getinte man met kort haar en slank postuur, ging er na de schietpartij in een auto vandoor. In de auto, volgens getuigen een donkerblauwe Opel Astra, zat vermoedelijk nog een man. De politie wil graag weten wie de donkerblauwe Opel Astra en/of de verdachten op maandag 11 april of de dagen ervoor gezien. De Opel Astra zou volgens een getuige een oud model zijn, met opvallend metallic lak en een meegespoten spoiler;

- Wie heeft Wensley, door bekenden ook wel Wenny genoemd, op maandag 11 april nog gezien;

- Wie heeft de schutter of de andere inzittende van een blauwe auto goed gezien en nog niet met de politie gesproken;
- Zijn er mensen in het bezit van filmpjes of foto's van de schietpartij en/of de schutter;

De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend om tips door te geven: 0800-7444488. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-57516586.

Update op bericht: Politie wil meer informatie over de laatste dag van Wensley Gonzales
28664_2.jpg