Politie Amsterdam-Amstelland

Weduwe juwelier Hund onthult herdenkingsmozaïek Zaterdag 16 april zal Tine Hund, de weduwe van Fred Hund, een mozaïekbank onthullen die wordt opgedragen aan haar overleden echtgenoot. Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Fred Hund is ondertussen nog steeds in volle gang.

Neergeschoten
Fred Hund werd op donderdagochtend 7 oktober 2010 rond elf uur tijdens een overval op zijn juwelierszaak in de Jan Evertsenstraat neergeschoten. De overvallers waren gekleed in regenpakken en vluchtten weg op een scooter richting Admiralengracht. De heer Hund overleed ondanks levensreddende handelingen aan zijn verwondingen.

Aanwijzingen
Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat verschillende mensen meer informatie hebben over dit zeer ernstige misdrijf. Het onderzoeksteam doet dan ook een beroep op iedereen die meer weet over deze zaak om zich te melden. Ook mensen die al anonieme meldingen hebben gedaan, worden verzocht opnieuw contact op te nemen om hun melding aan te vullen.

Beloning 20.000 euro
De hoofdofficier heeft nog steeds een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip of tips die leiden tot de oplossing van dit ernstige misdrijf. De juweliersbranch heeft een eigen beloning in het vooruitzicht gesteld.

Tips
Het rechercheteam is rechtstreeks te bereiken via 020-5592300. De Criminele Inlichtingen Eenheid is te bereiken via 020-5593300. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.

Onthulling mozaïkbank
De onthulling van de mozaïekbank vindt zaterdag plaats om 10.30 uur op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Admiralengracht .


____________________