Gemeente Almelo

Gewijzigde lijst architecten die ontwerpvisie nieuw Stadhuis maken

15 april 2011 - De Gemeente Almelo heeft IAA Architecten toegevoegd aan de lijst met bureaus die gevraagd worden een visie te maken op de ontwerpopgave voor het nieuwe Stadhuis in Almelo. De inschrijving van de combinatie Jo Coenen / Arcadis bleek niet compleet. Daarmee is deze combinatie uitgesloten van verdere deelname. Volgens de selectieleidraad ontvangt in dat geval het eerstvolgende bureau op de lijst, IAA Architecten, alsnog een uitnodiging mee te doen aan de gunningsfase van de architectenselectie.

Vijf beoordelingscriteria
In totaal dongen negentien bureaus mee naar de opdracht voor het ontwerp van een nieuw Stadhuis op de hoek van de Egbert Gorterstraat - Haven Noordzijde. Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: duurzaam bouwen, flexibele werkplekconcepten, ervaring met ontwerpen voor een publieke organisatie, stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit en referenties waaruit blijkt dat het bureau ervaring heeft met het op een creatieve manier integreren van bijzondere functies in het ontwerp, bijvoorbeeld parkeergelegenheid.

Een ontwerp
Eind mei presenteren de zeven architectenbureaus hun visie op de ontwerpopgave aan het college van b en w en de directie. Uit deze kanshebbers wordt één architect geselecteerd. Deze architect zal het nieuwe Stadhuis van Almelo gaan ontwerpen.