Gemeente Kampen


-

Prijs voor winnaars Kom in de Kas

14-04-2011

Woensdagmiddag 13 april 2011 overhandigde wethouder Pieter Treep de prijzen aan de drie winnaars van de prijsvraag over de Koekoekspolder.

De drie winnaars hebben meegedaan aan deze prijsvraag tijdens Kom in de Kas, een landelijk evenement waarbij glastuinbouwers hun deuren openden voor publiek. De winnaars hebben onder andere vragen beantwoord over duurzaamheid in de Koekoekspolder.

De drie prijswinnaars, allen meiden en 8, 11 en 14 jaar oud, hadden de meeste vragen én de oplossing van de rebus goed. De drie winnaars gingen naar huis met plantenzakken om hun eigen groentes in te kunnen kweken. De prijsvraag was pittig, met vragen als:


1. Wat verstaan we onder het Nieuwe Telen? (Antwoord: door zo weinig mogelijk het milieu te belasten toch een kwalitatief goede productie zien te realiseren).

2. Hoe diep wordt er in de Koekoekspolder naar aardwarmte geboord? (Antwoord: 1700 meter).

3. Noem vier soorten duurzame energie? (Antwoord: combinatie van de volgende soorten duurzame energie, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biogas, waterkracht, getijdenenergie, warmte- en koudeopslag).

Met deze vragen brengt de gemeente Kampen het thema duurzaamheid onder de aandacht van jongeren. De gemeente Kampen werkt namelijk actief met tuinders en de provincie Overijssel aan verduurzaming van de Koekoekspolder. Samen met tuinders gaat de gemeente in kaart brengen welke vormen van duurzame energie het beste kunnen worden toegepast in het glastuinbouwgebied. Daarnaast wordt er eind april gestart met boren naar aardwarmte.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |