Sanoma Uitgevers


FIPP Award voor neuro-onderzoek Mediabrein

---

15.04.11
De International Federation of the Periodical Press (FIPP) heeft het neuro-onderzoek Mediabrein verkozen tot de beste innovatie op het gebied van magazine-onderzoek. Het onderzoek is een initiatief van Sanoma Media in samenwerking met Neurensics.

De toekenning van de FIPP Research Award werd bekend gemaakt op het FIPP Research Forum op 14 april in Parijs. Doel van de FIPP Research Award is om kwalitatief hoogstaand onderzoek FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=" onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

Innovatieve en inspirerende methode
Chris Llewellyn, FIPP president en CEO: "Het Mediabrein-onderzoek is een bijzonder innovatieve en inspirerende methode om inzicht te krijgen in de manier waarop tijdschriften communiceren met lezers. Het diepgaande onderzoek bewijst de impact van magazine content inclusief advertenties en benadrukt eveneens de sterke lezer-bladbinding. Dit onderzoek zal zeker leiden tot een positieve discussie rondom de effecten van advertenties in tijdschriften.

Lezer-bladbinding bestaat
Het Mediabrein-onderzoek heeft onomstoten bewezen dat er een sterke lezer-bladbinding bestaat, die gebaseerd is op vertrouwen. Dit vertrouwen straalt af op de inhoud van het blad inclusief de advertenties, mits deze passen binnen de bladformule.