Woonbond


15-04-2011 Huurders melden zich massaal als vrijwilliger

Honderden huurders van woningcorporatie Parteon (Zaanstad) hebben zich gemeld voor het werk van de bewonersraad. Ze gaan meedraaien in werkgroepen, bewonerscommissies of in het bestuur.

Meer dan 450 mensen gaven zich op via een enquête. Op de bewonersavond die 14 april werd gehouden kwamen er nog 15 bij.

Uitkomsten huurdersonderzoek besproken

Vrouw krijgt microfoon tijdens bewonersavond De opkomst op de bewonersavond was groot. Maar liefst 300 mensen discussieerden over de uitkomsten van een door het Woonbond Kennis- en Adviescentrum uitgevoerd onderzoek onder de huurders. In de discussie ging het vooral om zaken die de bewonersraad moet aanpakken.

Woningisolatie en renovatie badkamers prioriteit

Aanwezige huurders lieten weten dat zij woningisolatie erg belangrijk vinden, en dat ook renovatie van douches en badkamers een hoge prioriteit heeft. Verder zien zij graag dat de Bewonersraad probeert om met Parteon nog betere afspraken te maken over renovatie en onderhoud. Zij willen ook dat er met Parteon gesproken gaat worden over het huurbeleid. Het optrekken van de maximumhuren met 120 euro en de introductie van inkomenshuren wordt onacceptabel gevonden.

Bewonersraad tevreden

De opdracht voor het onderzoek was afkomstig van de bewonersraad van Parteon. Het spreekt voor zich dat voorzitter Martin Wessel heel erg tevreden is. `Het onderzoek bevestigt wat we eigenlijk wel wisten, dat er een tandje bij moet op energiebesparing en dat de bewoners vooral graag willen dat er iets in huis gebeurt, dat badkamers en keukens worden opgeknapt.' Het viel hem wel een beetje tegen `dat de mensen nog niet zo veel van het werk van de bewonersraad bleken te weten', maar daar gaat verandering in komen.