Ingezonden persbericht


Guerrilla Gardening in Rotterdam
Pionier Richard Reynolds over 'hoe word ik een guerrilla gardener'

AMSTERDAM. Toen Richard Reynolds 's nachts in het geheim bloemen begon te planten in de buurt van zijn torenflat in Zuid-Londen had hij geen idee dat hij onderdeel was van een groeiende wereldwijde beweging: Guerrilla Gardening. Op uitnodiging van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode, brengt Reynolds op vrijdag 15 april een bezoek aan Rotterdam. Samen met de Nederlandse ontwerper en curator Ester van de Wiel praat hij over guerrilla gardening, hun gezamenlijke passie, en geven ze tips en trucs aan de beginner. Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom in de Dépendance van Het Schieblock, Rotterdam.

Richard Reynolds en Ester van de Wiel spreken over het fenomeen zelf, openbare ruimte en bottom-up initiatieven. Daarnaast geven ze een workshop over hoe je je eigen 'seed-bomb' kunt maken en krijgt iedereen zonnebloemzaadjes mee om thuis zijn eigen buurt op te fleuren.

Richard Reynolds en Guerrilla Gardening
Richard Reynolds' beweging strijdt tegen verwaarlozing van, en gebrek aan inspirerende publieke ruimte. Zijn blog GuerrillaGardening.org werkte als een magneet en trok andere 'guerrilla's' aan over de hele wereld. Reynolds boek On Guerrilla Gardening is een levendige en kleurrijke verhandeling over hoe guerrilla gardeners -buiten de wet om- de publieke ruimte cultiveren. Het boek geeft voorbeelden van discrete bloemenperkjes in Montreal tot het streven naar een groene gemeenschappelijke plaats in Berlijn en duurzame voedselproductie in San Francisco. Reynolds over het belang van een beetje groen: 'Het leeft! Ik denk dat mensen dat vergeten. Ze denken aan een plant zoals aan een lamp, maar je tuin is niet zomaar een kamer in het huis. Het is meer alsof je een huisdier of een kind hebt. Hij heeft aandacht nodig. Des te meer liefde en aandacht je hem geeft, des te meer je van je tuin terug krijgt. En dat is goed voor de ziel.'

Praktische informatie
Datum: vrijdag 15 april
Tijd: 17:00 uur
Locatie: De Dépendance, Het Schieblock, Schiekade 189, Rotterdam Toegang: gratis, aanmelden via: guerrillagardening@premsela.org

Over Premsela
Premsela is het Nederlandse instituut voor design en mode en creëert kansen voor de groei van de Nederlandse vormgeving. Bij onze projecten werken we intensief samen met een groot aantal partners. Samen met hen organiseren we lezingen, debatten en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Daarnaast is Premsela uitgever van Morf, het grootste designtijdschrift van Nederland, en van de internationale portal Design.nl. Met onze activiteiten richten we ons op de ontwerpers, studenten, opdrachtgevers, producenten en iedereen die geïnteresseerd is in de waarde van design en mode.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht