Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HUISDIEREN TE GAST IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN TIJDENS ANIMAL EVENT

Drie dagen dierenpret met wilde dieren en huisdieren van 15 tot en met 17 april

Hilvarenbeek, dinsdag 12 april 2011 - Aankomende vrijdag zullen de wilde dieren uit Safaripark Beekse Bergen alweer voor de vijfde keer tijdelijk gezelschap krijgen van hun gedomesticeerde soortgenoten. Van 15 tot en met 17 april vindt de lustrumeditie van Animal Event plaats. Het grootste educatieve dierenevenement van Nederland verwacht dit weekend zo'n 30.000 bezoekers naar Safaripark Beekse Bergen te trekken. Er worden clinics, workshops en demonstraties gegeven met onder meer paarden, honden, katten en kleindieren.

Al vijf jaar lang is Animal Event elk jaar met stip het best bezochte evenement van Safaripark Beekse Bergen. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 april staat een groot deel van het Afrikaanse wildlife park wederom helemaal in het teken van huisdieren. Op een 'leeuwenbrul' afstand leven hun wilde soortgenoten, die dit weekend ook gewoon zijn te bezoeken met één en hetzelfde ticket. Drie dagen lang geven honderden huisdieren acte de présence in het enorme tentendorp dat deze dagen verrijst in het wildlife park. Verdeeld over vier pleinen worden dagelijks ruim 75 clinics, workshops en demo's gegeven met paarden, honden, katten en kleindieren. In de seminarzaal vinden seminars plaats gericht op specifieke doelgroepen, zoals dierenartsassistenten, fokkers en hondentrainers. Het promodorp wordt gevormd door meer dan 150 stands van verenigingen, stichtingen en bedrijven. Hier krijgen bezoekers uitgebreide informatie over hun geliefde huisdier.

Recordpoging
Tijdens deze jubileumeditie zullen onder meer 'hondengoeroe' Martin Gaus en 'dressuurdiva' Imke Schellekens-Bartels clinics verzorgen. Tevens wordt op zaterdag 16 april de recordpoging 'Hond in 't bakkie' ondernomen, waarbij zoveel mogelijk honden op commando van hun baasjes tegelijkertijd in een kunststof bakje moeten gaan zitten. Meer informatie is te vinden op www.animalevent.nl.
---



Ingezonden persbericht