NCRV

Altijd Wat: Is chocolade het nieuwe superfruit?

Ingezonden door NCRV op 14 april, 2011 - 08:53



vrijdag, 15 april, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Pasen staat voor de deur. Een van de uitgelezen `excuusmomenten' om ons te goed te doen aan een delicatesse die massaal wordt ingekocht tijdens de feestdagen: chocolade. Volgens nieuw Brits onderzoek is er niks meer om je schuldig over te voelen: chocolade is gezond - jawel - zelfs gezonder dan fruit. Maar is dit wel zo? De rubriek Feit of Fictie van het NCRV-programma Altijd Wat stort zich vrijdag in de wereld van chocolade.

En een interview met psychiater Iris Sommer. Tien procent van de Nederlanders hoort stemmen. Er bestaat zelfs een speciale stemmenpoli bij het UMC Utrecht, die onder leiding staat van Sommer. Van haar verschijnt volgende week het boek Stemmen Horen. Altijd Wat heeft een indringend gesprek met haar over de vraag waarom de een wel en de ander geen stemmen hoort.

Verder in Altijd Wat: de Altijd Wat Wijzer doet een boekje open over de trukendoos van de Italiaanse premier Berlusconi, die in het verleden steeds straffen wist te ontlopen; de vraag of Berlusconi een seksistische rokkenjager is of een verkapte voorvechter van vrouwenrechten; en een portret van dirigent en Bach-specialist Pieter Jan Leusink.

Naema Tahir schuift aan tafel bij presentator Ghislaine Plag aan als opiniemaker en geeft haar visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/