Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 12-04-2011

AVRO-RADIO 4 MET 'DE KLASSIEKEN' BIJ JAAP VAN ZWEDEN THUIS

Maartje van Weegen in gesprek met Nederlandse topdirigent

Maartje van Weegen is vrijdag 15 april te gast bij Jaap van Zweden in het kader van het AVRO Radio 4-programma De Klassieken Thuis. Het programma 'De Klassieken' komt eens per maand bij een luisteraar of musicus thuis. In De Klassieken 'Thuis' staat de muziekkeuze van de luisteraar en de Nederlandse musicus centraal. Het programma wordt ter plaatse samengesteld uit hun cd-kast en Maartje van Weegen gaat met hen aan tafel om de favoriete muziek te bespreken.

Op vrijdag 15 april opent Jaap van Zweden de poorten van zijn huis in Blaricum. Drie uur lang staan van Zweden en zijn lange muzikale carrière centraal in het programma. Aan de hand van zijn muziekkeuze ontstaat een 'muzikale biografie' van de oud-violist en dirigent. Zijn werkschema overspant inmiddels continenten: in Dallas is hij chef-dirigent, maar ook in Hong Kong, Londen, Parijs, Wenen, New York en Chicago is hij een graag geziene gastdirigent.

Tijdens de uitzending vanuit Blaricum geeft ook violiste Simone Lamsma acte de présence. Zij wordt begeleid door Robert Kulek op de vleugel die in huize Van Zweden staat.

De uitzending is live te horen op Radio 4, van 09.00 tot 12.00 uur, maar ook te zien via de webcast op www.radio4.nl/deklassieken. Daar kunnen ook de speellijsten worden nagelezen en uitzendingen worden teruggeluisterd.

AVRO De Klassieken: elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur op Radio 4. Presentatie: Maartje van Weegen.