Heijmans N.V.

Amsterdam gunt plaatsing nieuwe oplaadpunten aan combinatie Nuon/Heijmans en Essent

's-Hertogenbosch - Om aan de toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten te voldoen is Amsterdam in 2010 een aanbestedingsprocedure gestart voor 1000 openbare oplaadpunten. De combinatie Nuon/Heijmans is, samen met Essent, de plaatsing van oplaadpalen gegund. Het gaat om een periode van drie jaar, inclusief het leveren van groene stroom. Beide partijen kunnen tegelijk de markt op om oplaaddiensten aan gebruikers van elektrische auto's aan te bieden.

Meer oplaadpunten zijn nodig

Op korte termijn komen er meer en ook goedkopere elektrische auto's in Amsterdam. De gemeente Amsterdam werkt samen met verschillende autofabrikanten die in 2011 elektrische auto's op de markt brengen. Amsterdam breidt vooral het oplaadnetwerk uit. Op basis van behoefte komen er de komende drie jaar 1000 openbare oplaadpunten op straat bij. De nieuwe oplaadpunten zijn geschikt voor de (nieuwe) standaardstekker in Nederland (type 2, mode 3).

Achtergrond

De eerste Amsterdamse openbare oplaadpunten zijn 6 november 2009 in gebruik genomen. Op dit moment zijn er in de stad meer dan 200 oplaadpunten gerealiseerd, waarvan honderd op straat (geplaatst door Nuon en netbeheerder Liander). Ieder openbaar oplaadpunt heeft ten minste één vaste gebruiker. De oplaadpassen van alle aanbieders werken inmiddels bij ieder oplaadpunt in Nederland.

Amsterdam elektrisch

In 2015 moet Amsterdam voldoen aan de Europese normen voor luchtkwaliteit. Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit omdat het lokaal geen schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien is de technologie aanzienlijk zuiniger waardoor minder energie wordt verbruikt. In Amsterdam worden auto's opgeladen met groen opgewekte stroom uit hernieuwbare energiebronnen.

Samenwerking Nuon en Heijmans

Energieleverancier Nuon ziet dat door de ontwikkeling van elektrisch vervoer de energiebehoefte van consumenten en bedrijven verandert. In Heijmans heeft zij een partner gevonden met veel ervaring op het gebied van werken in de openbare ruimte en aanleg van boven- en ondergronds infrastructuur. Samen zijn zij complementaire partners. Nuon levert groene energie en zet haar dienstverlening aan consumenten in. Heijmans plaatst en onderhoudt de benodigde infrastructuur. Elektrische vervoer sluit uitstekend aan bij de duurzaamheidambitie van Heijmans, die onder andere binnenkort ook leidt tot een pilot elektrisch rijden binnen het bedrijf.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 ¤ 2,,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, en vanaf 19 april ons Duurzaamheidverslag 2010, kijk op www.heijmans.nl.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met 5.800 medewerkers ruim 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland en België. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van de Vattenfall Group.