ProLogis breidt belang in ProLogis European Properties ("PEPR") uit tot 38 procent, maakt aanbod overige aandelen PEPR tegen 6,10 euro per gewoon aandeel

Persbericht van PR Newswire

DENVER, April 15, 2011 /PRNewswire/ -- ProLogis , een toonaangevende, internationale leverancier van distributiefaciliteiten, maakt vandaag bekend ongeveer 11 miljoen gewone aandelen ("aandelen") te hebben gekocht van ProLogis European Properties . Dit van een grote institutionale belegger en het resultaat is dat ProLogis nu voor ongeveer 38 procent van de aandelen eigenaar is van PEPR. ProLogis komt nu met een verplicht inschrijvingsbod om de uitstaande aandelen en converteerbare preferente aandelen over te nemen die het bedrijf nog niet in bezit heeft van PEPR. Een en ander afhankelijk van het aanbodsdocument van de Luxemburgse controleur.
ProLogis biedt iedere aandeelhouder van PEPR 6,10 euro contant per aandeel en dat is goed voor 22 procent premie over de ongewijzigde slotprijs van de PEPR-aandelen op Euronext op 12 april 2011, 27 procent premie over de gemiddelde prijs van de voorafgaande zes maanden en 33 procent premie over de gemiddelde aandelenprijs van de voorafgaande 12 maanden. Daarnaast biedt ProLogis alle PEPR converteerbare preferente aandeelhouders een gepaste contante vergoeding die preciezer staat beschreven in het aanbod zelf.
Het aanbod is niet afhankelijk van bepaalde voorwaarden. Naar verwachting duurt de inschrijvingsperiode twee tot vier weken, afhankelijk van de van toepassing zijnde wetgeving. Het aanbod van ProLogis biedt de PEPR-aandeelhouders de mogelijkheid hun aandelen te verkopen tegen een aantrekkelijke prijs en het neemt de instabiliteit en onzekerheid weg die wordt gecreëerd door het niet-definitieve en zeer voorwaardelijke voorstel om het belang van ProLogis in PEPR door Algemene Pensioen Groep N.V. ("APG") en Goodman Group (gezamenlijk de "Beleggersgroep"). Alhoewel de Beleggersgroep geen bod heeft gedaan voor alle aandelen van PEPR, staat er in zijn recente persbericht dat een prijs van 6,00 euro per aandeel een "mooie prijsstelling zou zijn voor alle aandeelhouders". ProLogis heeft na het indicatieve niet-bindende voorstel van de Beleggersgroep deze directe actie ondernomen ten behoeve van alle aandeelhouders. Het voorstel bevatte ook verscheidene voorwaarden, zoals het feit dat ProLogis zijn eigendomsbelang in PEPR zou verkopen en het managementcontract zou overdragen naar Goodman, een concurrent van ProLogis in Europe. ProLogis maakte eerder deze week bekend niet van plan te zijn of zelfs ook maar de wens te hebben zijn belang in PEPR te verkopen. Ook is het bedrijf niet van plan om de managementovereenkomst te verkopen. De waarde van PEPR is altijd onlosmakelijk verbonden geweest met het actieve eigendom en management van ProLogis.
"Onder het management van ProLogis heeft de bezettingsgraad van PEPR het met 300-500 punten altijd beter gedaan dan de bredere centraal Europese markt", zegt Walter C. Rakowich, CEO van ProLogis. "Daarnaast is het ProLogis de laatste twee jaar gelukt om ruim 1.3 miljard euro aan schulden voor PEPR terug te betalen of te herfinancieren." ProLogis blijft altijd naar manieren zoeken om de kapitalisatie en de waarde van PEPR te verbeteren voor alle aandeelhouders van PEPR. De beslissing om een aanbod te doen voor de aandelen is een antwoord op het verlangen van bepaalde aandeelhouders om hun investering in geld om te zetten.
J.P. Morgan is de financieel adviseur van ProLogis. Over PEPR
ProLogis European Properties, of PEPR, is een van de grootste pan-Europese eigenaren van hoogwaardige distributie- en logistiekfaciliteiten. PEPR werd in 1999 opgericht als een closed end, onroerend goed beleggingsfonds, dat extern beheerd wordt door een dochteronderneming van ProLogis , een toonaangevende, internationale leverancier van distributiefaciliteiten. In september 2006 werd PEPR genoteerd op Euronext Amsterdam. Per 31 december 2010 houdt PEPR 232 gebouwen in portefeuille, met 4,9 miljoen vierkante meter in 11 Europese landen met een marktwaarde van 2,8 miljard euro. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 94,5 procent en een gemiddelde 3,4 jaar te gaan tot de volgende lease afloopt. Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende leverancier van distributiefaciliteiten met meer dan 435 miljoen vierkante voet (40 miljoen vierkante meter) aan industriële ruimte die beheerd worden in markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf least haar industriële faciliteiten aan meer dan 3.800 klanten waaronder producenten, verkopers, transportbedrijven, derde partij logistiekleveranciers en andere bedrijven met grote distributiebehoeften. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar http://www.prologis.com.

ProLogis

CONTACT: Media, Krista Shepard, ProLogis,
+1-303-567-5907,kshepard@prologis.com; of Charlotte McMullen van M:Communications,+44-(0)20-7920-2349, of GSM +44-(0)7921-881-800, mcmullen@mcomgroup.com; ofSuzanne Dawson, Linden Alschuler & Kaplan, Inc., Office, +1-212-329-1420,GSM +1-908-242-7162, sdawson@lakpr.com; of Investors, Melissa Marsden,+1-303-567-5622, mmarsden@prologis.com