Gemeente Rotterdam


15 april 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Rotterdammertje voor wethouder Amsterdam

Foto: Rick Keus Fotografie

De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (o.m. buitenruimte) heeft vandaag het Rotterdammertje, de eerste Rotterdamse anti-parkeerpaal, overhandigd aan de Amsterdamse wethouder van onder meer openbare ruimte en groen, Freek Ossel.

Wethouder van Huffelen: "We zijn ontzettend trots op onze nieuwe aanwinst. Het past bij het stoere imago van de stad, maar is tegelijkertijd mooi en elegant."

Nog tot en met zondag 17 april kan iedereen meedingen naar de prijs voor de meest originele (bij)naam voor het Rotterdammertje. Deelnemers kunnen hun ideeën inzenden via www.rotterdam.nl, de website van de Havenloods www.havenloods.nl of via Twitter: #Rotterdammertje. De winnaar krijgt een persoonlijke paal met inscriptie. Maandag 18 april wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Het Rotterdammertje wordt gemaakt door medewerkers van Robedrijf productie en is onderdeel van de Rotterdamse Stijl voor de buitenruimte. Met de Rotterdamse Stijl wil de gemeente meer eenheid, kwaliteit en samenhang in de buitenruimte van de havenstad.