Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat toont leiderschap in Java EE innovatie

Red Hat dient nieuwe JSR's in om Java EE 7 - als het applicatieplatform voor de cloud - te stimuleren

Amersfoort, 15 april 2011 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, handhaaft zijn jarenlange leiderschap in de Java community dankzij een aantal nieuwe specifications voor het Java platform Enterprise Edition (Java EE) 7 (JSR 342). De nieuwe Java Specification Requests (JSR's) creëren standaarden voor Platform-as-a-Service (PaaS) en cloud deployments. Java-gebruikers beschikken nu over consistentie en flexibiliteit en kunnen wisselen tussen beide omgevingen, on-premise en in de cloud. Deze nieuwe JSR's kunnen gezien worden als een weerspiegeling van de positie van Java EE, die geldt als een van de meest flexibele en aanpasbare applicatieplatformen in de markt.

Met meer dan negen miljoen Java-ontwikkelaars wereldwijd blijft Java voor ontwikkelaars een toonaangevend platform. Java EE 7 omvat verbeteringen waardoor op Java EE 7 gebaseerde applicaties makkelijker in de cloud draaien. Daarnaast omvat het nieuwe en uitgebreide application program interfaces (API's) om de prestaties van de ontwikkelaar te verbeteren, waaronder Context and Dependency Injection (CDI), web sockets, HTML 5 voor mobiele applicaties, Java Message Service (JMS) 2.0, en Bean Validation. Tevens bevat Java EE 7 functies voor multi gebruik, beveiliging, applicatiebeheer, schaalbaarheid en cloud management.

De nieuwe specifications zijn:


· Context and Dependency Injection 1.1 - CDI vereenvoudigt en verenigt verschillende lagen van een Java EE applicatie door te voorzien in een standaardmodel voor Dependency Injection en lifecycle management. Het resultaat zijn eenvoudigere, beter beheersbare en beter verplaatsbare applicaties zonder dat men niet standaard, propriëtaire frameworks moet introduceren.


· Data Grids - Dankzij data grids is een makkelijkere en voordeliger opschaling voor de data-tier mogelijk die essentieel is voor large-scale cloud of utility computing en multi-tenant applicatieplatforms.


· Bean Validation - biedt een consistente benadering om validatie routines te implementeren in een applicatie, van de persistence laag tot de presentatielaag. De uniforme aanpak helpt kopieën en inconsistentie te voorkomen wat resulteert in een sneller ontwikkelproces.

Red Hat werkt ook aan andere belangrijke Java EE 7 technologieën, waaronder:


* Java API voor RESTful Web Services 2.0 (JSR-339);
* Java Message Service 2.0 (JSR-343);

* Java Server Faces 2.2 (JSR-344);

* Java Content Repository API (JSR-333).

'Java is een actieve en levensvatbare standaard en een geschikt platform voor enterprise- en cloudapplicaties', zegt Craig Muzilla, vice president en general manager, Middleware Business bij Red Hat. 'Red Hat is toegewijd ten aanzien van een open, community proces en we zijn van plan om in de voorhoede te blijven van de toekomst van Java.'

Naast deze nieuwe specifications was Red Hat al geconformeerd aan de Java EE 7 standaard in zijn communityprojecten en enterprise cloud aanbod. JBoss Infinispan, het veel gebruikte JBoss community project waarbij gewerkt wordt met de nieuwe data grid JSR, wordt verwacht in de volgende versie van JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat's commerciële applicatieplatform. Red Hat integreert al de applicatie isolation, beveiliging, class loading, de applicatie versioning en quality-of-services mogelijkheden die onderdeel zijn van Java EE 7, evenals PaaS-mogelijkheden in zijn middleware aanbod.

Red Hat's leiderschap in Java EE 7 is een vervolg op de geschiedenis waarin zij in de Java community leiderschap en innovativiteit toonden. Dankzij deze rijke geschiedenis heeft Red Hat eraan gewerkt om Java relevanter te maken en Java EE te helpen te evolueren van een monolitisch platform naar een productief, lichtgewicht en modulaire applicatie voor de cloud en implementatie op locatie.

Red Hat was een van de belangrijkste krachten van Java EE 5 en Java EE 6 en heeft zijn uitgebreide ontwikkel- en cloud-ervaringen ingezet om Java EE 7 verder te stimuleren. Naast de rol van Red Hat in het Java Community Process (JCP) Executive Committee zijn ze een Java Specification Leader of Expert Working Group lid voor meer dan 35 JSR's. Red Hat stimuleerde een van de meeste belangrijke en invloedrijke JSR's in Java EE 6 - JSR 299 (Context en Dependency Injection). Red Hat was ook de drijfkracht achter Enterprise JavaBeans (EJB) 3, JavaServer Faces, Java Persistence API, en Bean Validation - allemaal standaarden die Java EE robuuster en flexibeler hebben gemaakt en makkelijker voor ontwikkelaars om het te gebruiken.

Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com. Voor meer nieuws, zie: www.press.redhat.com.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zevende maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.