Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Mooie voeten zijn... voeten zonder hielkloven

Nederlandse vrouwenvoet scoort magere voldoende

Baarn, 15 april 2011 - De vrouwelijke voet scoort met een gemiddeld cijfer van 6,2 slechts een magere voldoende. Bijna een kwart van de vrouwen geeft haar voeten een onvoldoende en 1 op de 3 heeft slechts een karige 6 over voor haar eigen voeten. Dit blijkt uit onderzoek1 van Panelwizard in opdracht van voetverzorgingsexpert Hansaplast. Eén van de belangrijkste kenmerken van mooie voeten zijn voeten zonder hielkloven, gevolgd door zachte voeten. Iets wat in de praktijk voor de meeste vrouwen helaas niet is weggelegd. Tijd dus voor actie! Om van die hielkloven af te komen, presenteert Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème zodat iedereen met mooie voeten de zomer in kan. En wanneer voor de eerste keer de zomerschoenen weer aangaan zijn er SOS Blaarpleisters in een handig meeneemdoosje.

In de zomer extra aandacht voor voetenverzorging

Vooral in de zomer geeft meer dan de helft (54%) van de Nederlandse vrouwen hun voeten extra verzorging. Een op de drie vrouwen besteedt één keer per twee weken tot één keer per maand aandacht aan hun voeten. Bijna vier op de tien vrouwen verzorgt haar voeten wekelijks en 8% dagelijks. Eén op de twintig vrouwen verzorgt haar voeten nooit! De wens van de meeste vrouwen is echter dat ze komende zomer geen last willen hebben van hielkloven en eelt. Negen op de tien vrouwen dragen wel eens open schoenen. Hoewel de helft van hen blij wordt om op die eerste mooie dag open schoenen aan te trekken is er ook een groep die minder blij is als de voeten weer open en bloot zichtbaar zijn. Bij een kwart bekruipt een gevoel van onzekerheid en bij sommige vrouwen leidt dit zelfs tot gevoelens van frustratie, schaamte, paniek en afkeer. Mooie voeten geven vrouwen namelijk een verzorgd (38%) en vrouwelijk (23%) gevoel.

Hielkloven belangrijk kritiekpunt

Vrouwen vinden voetverzorging het belangrijkst als ze open schoenen dragen. Maar ook een date of een nieuwe liefde is voor één op de tien vrouwen een moment om haar voeten extra aandacht te geven. Bij een kritische blik op de eigen voeten zijn bij ruim een derde van de vrouwen eeltplekken een doorn in het oog. Ook ruwe voeten en hielkloven worden door meer dan één op de zes genoemd als belangrijkste kritiekpunt. Hielkloven ontstaan door het dragen van open schoenen of door veel te staan waardoor de huid van de voeten kan uitdrogen. Hierdoor verliest de huid haar elasticiteit en barst als er teveel druk op komt te staan. De hielkloof die zo ontstaat voelt ruw en pijnlijk aan.

Pijnvrij behandelen

Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème herstelt de droge huid en de hielkloven. Het creëert een beschermende laag waardoor de huid het vocht beter kan vasthouden en activeert het natuurlijke genezingsproces. De Panthenol en Bisabolol in deze crème bevorderen de celvernieuwing en zijn klinisch bewezen effectief voor een zachte en gezonde huid. De crème bevat geen Ureum waardoor de pijnlijke gebarsten huid pijnvrij wordt behandeld. Breng de crème 's ochtends en 's avonds aan voor het slapengaan. Al na vier dagen is het resultaat zichtbaar én voelbaar.

SOS bij blaren
Blaren ontstaan meestal tijdens het shoppen, wandelen, sporten en bij het dragen van nieuwe schoenen. Hansaplast SOS Blaarpleisters verlichten direct de pijnlijke druk. Ze zijn er in twee maten (groot voor op de hielen en klein voor op de tenen) en zitten verpakt in een handig meeneemdoosje voor in de tas, want blaren krijg je immers meestal onderweg.

Ga nu de uitdaging aan om je voeten in topvorm te krijgen. Met de producten en tips van Hansaplast zijn je voeten in no-time klaar om mee te doen aan de 'Hansaplast mooie voetenwedstrijd'. Geef je op via www.hansaplast.nl en maak kans op een shoppingtrip naar Londen! De wedstrijd loopt vanaf juni.

Nieuwe Hansaplast producten zijn vanaf april verkrijgbaar: Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème, tube (40 ml): E 6,49 * Hansaplast SOS Blaarpleisters Klein (6 stuks): E 4,99 * Hansaplast SOS Blaarpleisters Groot (5 stuks): E 4,99 * *Consumentenadviesprijs

Naast de hielkloven crème en blaarpleisters heeft Hansaplast een complete lijn voetverzorgingsproducten die vrouwen aanmoedigt om hun voeten te laten zien. Blaren, likdoorns, eelt, hielkloven en zweetvoeten zijn met een effectieve behandeling met deze Hansaplast producten snel verleden tijd. De beloning: zachte, mooie en pijnloze voeten. Alle verpakkingen van de foot care range hebben een restyling ondergaan en benadrukken de rol van Hansaplast als foot expert.

-Einde bericht-

**