Ingezonden persbericht


Utrecht, 30-03-2011

March Monkeys en Fauvist in Schiller Theater

Op vrijdag 15 april 2011 geven Fauvist en Marchmonkeys een dubbelconcert in het Schiller Theater 'Place Royale´ in Utrecht. Twee bands die spelen, muziek en plezier maken, want ze kunnen niet anders. Het zit in hun bloed.

De March Monkeys spelen een mix van pakkende funky/folk-popsongs. Met Braziliaanse percussie-instrumenten, meerstemmige vocalen, akoestische gitaar, accordeon, blaasbalg en theatrale aanpak creëren zij een sfeervolle avond. Eigen repertoire wordt afgewisseld met liedjesbewerkingen van hun muzikale helden als Leonard Cohen, Tom Waits en Tennesee Ernie Ford.

De naam van de groep Fauvist is afgeleid van een schilderstijl uit het begin van de vorige eeuw. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van felle, ongemengde gemengde kleuren. Een verontwaardigd criticus schreef hierover: "een orgie van zuivere tonen gebracht door een kooi met Fauvist (wilde beesten).". Zo werd de beweging voortaan "fauvisme" genoemd en waren de adepten ervan "fauvisten". Net als de Fauvisten uit de vorige eeuw, maakt Fauvist intens en oorspronkelijk werk. Fauvist zingt, fluistert, hunkert en overtuigt. Fauvist bestaat uit: Laura Johannes, André Schoorlemmer, Martien Keesmaat en Eddy Nielson.

Voorstelling: March Monkeys en Fauvist

Datum: Vrijdag 15 april 2011

Aanvang: 20.30 uur.

Waar: Schiller Theater 'Place Royale´ in Utrecht

Reserveren: www.schillertheater.nl of telefonisch 030 2319380.

Noot voor de redactie,