Ingezonden persbericht



Vrijdag 15 april
GARCIA GOODBYE
(Pay what you want show)
21:00 uur

Zaterdag 16 april
ROTTEN SOUND
+ TRAP THEM + GAZA + HAUST + KANDIDATE
(Exclusieve Nederlandse show!)
19:30 uur

Zondag 17 april
HALVE FINALE LIET FESTIVAL
15:00 uur

PURE POP, ROTTEN SOUND en FRYSK LIET in HET BOLWERK, SNEEK

Een weekend vol tegenstellingen in Poppodium Het Bolwerk in Sneek. Dit weekend gaat het muzikale programma namelijk van pure pop van het vrolijke Belgische poptrio Garcia Goodbye op vrijdag 15 april tot de dikke muur van van grindcore, metal, death en crust bij de exclusieve Nederlandse show van Rotten Sound op zaterdag 16 april. Daarvoor zullen op woensdag 13 april de samenspeelbands van het CVK in Sneek zichzelf presenteren aan het publiek, en daarna is het op zondagmiddag 17 april tijd voor de halve finale van het LIET festival. Het Bolwerk biedt de liefhebbers van onder andere The Beatles, Katy Perry, Lady Gaga, Franz Ferdinand, Queen, Michael Jackson, Napalm Death, snoeiharde deathmetal, Fryske en Stellingwerfse muziek, beginnende bands en gevorderde bands dit weekend dus alle mogelijkheden!

Op vrijdag 15 april speelt het vrolijke poptrio uit België (jazeker, weer België) Garcia Goodbye in Het Bolwerk in Sneek. Dat de Belgische driemansformatie de term popmuziek een brede interpretatie geeft, vertaalt zich in de tweeledigheid van de debuutplaat Daydreamer Sleepwalker. Het ene moment dagdromend bij een catchy hook - het andere moment slaapwandelend door een intieme song. Puur, complexloos en steeds vanuit het hart. De catchy indierocksingle You Know Exactly How I Feel is in ieder geval eentje die heel lang blijft hangen. De band zegt zelf beinvloed te zijn door o.a. The Beatles, Katy Perry, Richard Ashcroft, Lady Gaga, Franz Ferdinand, Queen, PJ Harvey en Michael Jackson.

Op zaterdag 16 april speelt Rotten Sound een exclusieve Nederlandse show in Het Bolwerk. Rotten Sound maakt furore met ubersnelle, allesverpulverende, zenuwslopende en darm- samenknijpende grindcore. Een aandachtige luisteraar zal het bovendien niet ontgaan zijn dat Rotten Sound niet zomaar hersenloos beukwerk in elkaar draait. Hoewel deze band de snelle kant van haar genre (met veel succes) vertegenwoordigt, gaat de band verder en gooit ook death, crust, hardcore in de blender. Ook de supports zijn niet de minste: Trap Them (Deathwish), Gaza + Haust + Kandidate staan ook garant voor alles verpulverende metal! Enige show in Nederland!

Zondag 17 april Is de halve finale van het Liet Festival, in de competitie strijden de deelnemers om een plek in de finale. Met zelfgeschreven, Friese en Stellingwerfse nummers laten ze horen wat ze in hun mars hebben.


---- --
---