Ingezonden persbericht



Persbericht

WK Superbike 15-17 april
Barry Veneman wil tijdens de Superbike WK races op het TT Circuit Assen bij de eerste drie eindigen. De Dalfsenaar vervangt in Assen de geblesseerde James Toseland. De BMW waar Veneman op meedoet is bepaald geen onbekende motor voor hem. Hij was eerder testrijder voor BMW en ook rijdt hij normaliter zijn Nederlandse en Duitse wedstrijden op de Duitse krachtpatser. Tijdens de persconferentie van de WK Superbike in Assen, gaf Veneman bovendien aan, nog meer voordeel te halen uit het feit dat het "zijn" circuit is. Alle hoeken en gaten van het TT Circuit Assen kent hij volgens eigen zeggen. Met het meedoen aan de WK Superbike, gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De kans komt nu volgens eigen zeggen op een perfect moment.

Met steun van persoonlijke sponsors, BMW Group Nederland en het TT Circuit Assen heeft Veneman deze door hem zo felbegeerde plaats weten te bemachtigen. De laatste keer dat een Nederlander meereed in het WK Superbike is zes jaar geleden.

()

()

Barry Veneman en TT Voorzitter Arjan Bos Johnny Rea

Johnny Rea van het Castrol Honda tenKate team zei tijdens de persconferentie dat hij zijn prestaties van vorig jaar denkt te kunnen evenaren. Rea won toen beide races. Zijn teambaas Ronald tenKate voegde daaraan toe, dat Rea over het gehele seizoen gezien, mee moet doen om de wereldtitel. Iets dat volgens Rea goed mogelijk is. TenKate c.s, willen volgend jaar met nummer 1 op de kuip kunnen rijden.

Verder werd bekend gemaakt dat de trainingen van de vrijdag weer bezocht worden door zo'n achthonderd basisschoolleerlingen uit Assen en Hooghalen. Het TT Circuit Assen hecht er aan dat de jeugd uit de directe omgeving, het circuit kan bezoeken en kan zien wat er in hun achtertuin gebeurt. De jeugd moet niet alleen kennismaken met het circuit, maar ook kunnen genieten van de sfeer, de trainingen en de hele ambiance.

De trainingen van het WK Superbike beginnen vrijdag 15 april 's morgens om 9.00uur en gaan door tot 18.45uur. Vrijdag 16 april wordt er om 8.15 begonnen en het programma loopt dan door tot 19.00uur. Zondag 17 april is de racedag. Om 8.15uur beginnen de laatste trainingen. De WK Superbike rijden die dag twee races (één om 12.00uur en één om 15.30uur. De Dutch Superbike sluit het volle programma af met hun race om 17.30uur.

Meer informatie over het WK Superbike vindt u op de website van het TT Circuit Assen, www.tt-assen.com