Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-04-2011

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 15 april
Nederland 1 - 21.30 uur

"LIEVER VERMIST DAN DOOD"
DOCHTER VERBREEKT CONTACT UIT ANGST DOOD VADER

In het laatste telefoongesprek dat Anneke Opmeer in 2009 vanuit Turkije voerde met haar zus Selma, hoorde ze dat haar vader Piet ziek was. Reden voor de toen 42-jarige Anneke om nooit meer te bellen. "Het is stomweg struisvogelpolitiek maar ik was bang te horen dat hij niet meer leefde. Achteraf laf natuurlijk, maar het zij zo." Anneke woont al jaren in Turkije, maar na een scheiding alleen en zonder inkomen. Het gaat bergafwaarts met haar en regelmatig doet ze een beroep op vader Piet. Dat haar vraag om hulp twee jaar terug plotseling ophield was verontrustend voor Piet en Selma. Lang hoefden Piet en Selma dan ook niet na te denken toen er een tip bij VERMIST binnen kwam dat Anneke in het Turkse Kayseri was gezien. Met behulp van de ex van Anneke weet VERMIST een adres te bemachtigen en zo staan een bezorgde zus en een snikkende vader bij de vermiste Anneke op de stoep. Een berouwvolle Anneke legt in VERMIST uit waarom ze niet anders kon.

Raadsel rond verdwijning Veldhovenaar
De politie gaat uit van een ongeluk maar de familie van de sinds oudjaarsnacht vermiste Simo Bayane vreest voor een misdrijf. Zus Jasmijn: "Simo had nieuwjaar gevierd in de Beachclub en op de bewakingscamera is te zien dat hij naar zijn auto liep. De auto is later aan de andere kant van de parkeerplaats aangetroffen met daarin de sleutels, maar van Simo geen spoor". In VERMIST roept de familie getuigen op.

Moeder vindt na 4 jaar dochter in Sudan
"Ik heb mijn kindje eindelijk weer in mijn armen, ik ben zo gelukkig", gilt Asta door de telefoon. Ze heeft zojuist haar ontvoerde dochter Neda gevonden bij familie van haar ex in Sudan. De vader van Neda, die in Nederland een gevangenisstraf uitzit voor ontvoering, had het kind in juni 2007 bij haar moeder in Ede weggerukt. Asta: "Wat nu? Hoe kan ik haar meenemen, help me." VERMIST verzoekt instanties tot actie over te gaan.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Kijk voor meer informatie op www.tros.nl/vermist



Ingezonden persbericht