Gemeente Alphen aan den Rijn


Schietincident Ridderhof


09 april 2011

Informatie over de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof.

Informatienummer van de gemeente: (0172) 465 073 Pers: (0172) 465 199
Twitter: @gemeenteaadr

English information >


15 april 2011


18:00 uur Politie en OM treed streng op in winkelcentrum Ridderhof De politie en OM treden streng op tegen personen die zich vreemd gedragen in winkelcentrum Ridderhof. Lees verder>


16.55 uur Alle gewonden stabiel
De situatie van een persoon was instabiel maar is sterk verbeterd. De situatie van alle personen is nu stabiel.


16.35 uur Correspondentie voor slachtoffers Ridderhof Veel mensen willen graag hun medeleven uiten met de nabestaanden van overleden slachtoffers en met mensen die gewond zijn geraakt. Gemeente en politie kunnen om reden van privacy geen adressen afgeven. Daarom is er een speciale postbus geopend om een boodschap voor de getroffenen en hun familie heen te sturen:
pbfamiliecontact@aadr.nl of Gemeente Alphen aan den Rijn, t.a.v. PB Familiecontact, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. De gemeente zorgt ervoor dat de boodschappen bij betrokkenen terecht komen.


16.05 uur Nog vier gewonden in het ziekenhuis Er is weer een persoon ontslagen uit het ziekenhuis. Op dit moment liggen er nog vier gewonden in het ziekenhuis. De situatie van één persoon is nog instabiel; de situatie van de overige personen is stabiel.


11.50 uur Schade
Veel ondernemers hebben schade opgelopen als gevolg van de schietpartij in de Ridderhof. Deze schade kan men primair op de eigen verzekering, of die van de beheerder (opstalverzekering) verhalen.

Wat te doen als een ondernemer niet verzekerd is of de verzekering niet wil uitkeren?
Neemt u dan contact op met de gemeente om te overleggen op welke manier wij u kunnen ondersteunen bij vervolgstappen.

Slachtoffers van geweldsmisdrijven kunnen soms schadevergoeding krijgen Het Schadefonds Geweldsmisdrijven kan misschien uw materiële en/of psychische schade vergoeden. Om hierover meer te weten te komen kunt u op www.schadefonds.nl kijken. Er zijn aanvraagformulieren te downloaden voor het aanvragen van schadevergoeding.
Het formulier kan ook per post worden aangevraagd:

Schadefonds Geweldsmisdrijven
Postbus 1947

2280 DX Rijswijk
telefoon: 070-414200
e-mail: info@schadefonds.nl
website: www.schadefonds.nl

---

Woensdag 20 april herdenkingsbijeenkomst
Woensdag 20 april vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats. Het officiële gedeelte start om 12.00 uur in het plaatselijke Castellum Theater.

Gedenkbriefjes naar binnen verplaatst
De gedenkplek buiten bij De Ridderhof is niet overdekt en eventuele regen kan de briefjes onleesbaar maken.

Condoleance
Mensen die behoefte hebben om hun medeleven te uiten, kunnen dit doen via de verschillende condoleanceregisters. Deze liggen op het stadhuis, in winkelcentrum De Ridderhof en in zalencentrum De Bron. Ook zijn er twee digitale registers: www.condoleance.nl en
www.condoleance-alphen.nl.

---

Informatie:
Zodra er actuele informatie is wordt deze pagina geactualiseerd.

Voor algemene vragen over de schietpartij in de Ridderhof in Alphen a/d Rijn kunt u contact opnemen met het informatienummer van de gemeente:
0172 465073

Contactnummer voor pers is (0172) - 465 199

Volg ons op twitter @gemeenteaadr

Meer informatie