Gemeente Lochem


Lochem doet mee aan 'sportmonitor'

Deze week ontvangen 1.500 inwoners in de leeftijd van 18 tot 65 jaar uit onze gemeente een brief en een vragenlijst. Deze vragenlijst heeft betrekking op een onderzoek van de provincie Gelderland naar sport en bewegen.

De provincie Gelderland heeft in 2009 de nota "Gelderland Sportland, een wereld te winnen" vastgesteld. In deze nota zijn ambities vastgelegd over sporten en bewegen in de provincie Gelderland tot 2016. Eén van deze ambities luidt dat minimaal 75 procent van de inwoners van de provincie Gelderland aan sport doet. De provincie Gelderland wil graag weten waar de gemeenten op dit moment staan. Zo ook de gemeente Lochem. De provincie heeft aan onderzoeksbureau Spectrum CMO en de Gelderse Sportfederatie opdracht gegeven hier onderzoek naar te doen.

In de gemeente Lochem zijn 1.500 willekeurig geselecteerde inwoners in de leeftijd van 18 tot 65 jaar benaderd met een brief en een vragenlijst. De gemeente Lochem hoopt op een hoge respons en vraagt de geadresseerden om te reageren voor 1 mei 2011. De gemeente Lochem zal de resultaten van de sportmonitor gebruiken in haar sportbeleid voor de komende jaren.