Politie Zeeland


---

0577-2011 Overval op hotel Piccard, Vlissingen
Op vrijdagochtend 15 april om ongeveer 11.30 uur kwamen twee mannen het Vlissingse hotel aan de Badhuisstraat ingelopen.

Op dat moment waren er hotelgasten en werknemers in het hotel aanwezig. Ook was er een zogenaamde 'goudinkoop' gaande en daarvoor waren ook mensen aanwezig in het hotel.

De twee mannen bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen en beroofden hen van een tot nu toe onbekend geldbedrag.

De mannen zijn, volgens getuigen, lopend gevlucht in de richting van het park achter Hotel Piccard, ter hoogte van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg.

Nadat de melding binnengekomen was bij de Zeeuwse politie is er direct een onderzoek gestart. Het arrestatieteam, de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) en speurhonden met hondengeleiders werden ingezet om naar de daders te zoeken. De omgeving van het park en het hotel is afgezet ten behoeve van de zoekactie, maar die heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Op dit moment wordt er door Politie Zeeland nog volop onderzoek gedaan naar deze overval. Er zijn al diverse getuigen gehoord door agenten, maar uiteraard is de politie ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van Hotel Piccard of in de buurt van het park tegenover het ziekenhuis, worden verzocht om zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Als men liever anoniem informatie doorgeeft dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Er is een summier signalement van de twee daders bij de politie bekend:
Dader 1: ongeveer 1.80 meter, een lichtgetinte huidskleur, droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.
Dader 2: iets kleiner dan Dader 1, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, eveneens een lichtgetinte huid, hij had een smaller gezicht dan Dader 1, ook hij droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.