Vistaprint voorspelt eco-vriendelijke bruiloften deze zomer


De trend toont een toename in de toepassing van natuurlijke ontwerpen en kleuren

Venlo, 20110415 -- Vistaprint N.V. (Nasdaq: VPRT), aanbieder van persoonlijk drukwerk en services op maat voor consumenten en kleine bedrijven kondigt haar inzichten omtrent huwelijktrends aan voor de lente van 2011. Volgens Vistaprint wijzen de ontwerpen die op dit moment populair zijn uit, dat koppels van nu gaan voor trouwkaarten met een vintagethema in combinatie met eco-vriendelijk papier. Andere trends die Vistaprint heeft geconstateerd wijzen uit dat traditionele elegantie in combinatie met moderne toevoegingen, zoals felle kleuren en zwart, eveneens aansluiten bij de smaak van verloofde paren in 2011.

Volgens de Amerikaanse Bruidsassociatie, wordt 55 procent van de bruiloften in de V.S. op traditionele wijze gevierd. “Hier is dat aan het veranderen, als we kijken naar de koppels die minder conventionele keuzes maken als het om het thema’s van hun bruiloftartikelen gaat”, zegt Mary Ellen Campisi, Associate Art Director bij Vistaprint. “Als wij kijken naar wat mensen voor het komende seizoen bestellen, is het niet verrassend dat men zijn voordeel doet met het diverse aanbod aan verschillende trouwtrends. Eco-vriendelijke concepten winnen aan populariteit. Daarbinne kan gevarieerd worden met elegante, maar ook meer basic ontwerpen.”

Het Amerikaanse kantoor van Vistaprint identificeert deze trends door te kijken naar een serie van variabelen, waaronder onderzoek naar kleuren en thema’s die de voorkeur hebben in Noord-Amerika en Europa, de best verkochte trouwkaarten en uitnodigingen en het markt-onderzoek. Op basis voorspelt Vistaprint deze toptrends voor de lente:

  • Groene (Eco-Vriendelijke) Bruiloften  – Eco-vriendelijke bruiloften zijn in opkomst. Alles van milieuvriendelijke trouwjurken tot recyclebare weggevers en uitnodigingen krijgen steeds vaker de voorkeur. Het wordt vaak buiten gevierd en groen, bruin en roestkeurige zijn terugkerende kleuren in de keuzes van de koppels.

  • Inspiratie uit Vintage– Bruiloften die een Vintage thema hebben, worden eveneens populair volgens Vistaprint. Bruiden kunnen glamoureus en chique naar voren treden, zonder daarvoor heel veel geld uit te geven. Vaak terugkerende thema’s zijn natuurlijke kleuren en zelf gemaakte of zelf ontworpen materialen. Zachte kleuren voegen romantiek toe aan de gelegenheid.

  • Felle en opvallende kleuren – Verwacht veel kleur in 2011, zegt Vistaprint. Van honingkleuren en turkoois, tot koraal en het altijd populaire appelgroen. Felle kleuren zijn hip, trekken de aandacht en zijn de perfecte manier om persoonlijkheid toe te voegen aan de grote dag.

  • Black is black – Net zoals het onmisbare zwarte jurkje is de kleur zwart ook onmisbaar in de modetrends van vandaag de dag. Ondanks dat het vaak geassocieerd wordt met meer formele evenementen, leent het zich ook uitstekend voor bruiloften met een elegant en modern thema. Veel van de Vistaprint ontwerpen hebben zwarte elementen.


Vistaprint biedt klanten kwaliteit en gemak door producten te leveren waar ze van op aan kunnen. Het productaanbod bevat bedrukte producten van topkwaliteit voor een lage prijs  waaronder visitekaartjes, postkaarten, adresstickers en uitnodigingen; promotiemateriaal waaronder petjes, T-shirts en marketing services zoals websites, copy writing, e-mailmarketing, ontwerpservices en postkaart mailings. Het bestellen bij Vistaprint is simpel; klanten kunnen 24 uur per dag online ontwerpen en bestellen met een enkele muisklik. De meeste producten kunnen bovendien binnen drie dagen worden geleverd.