Vierdaagsefeesten biedt jonge en opkomende bands unieke kans


Winnaar Frame of Fame speelt op Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 20110415 -- Muziek en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk jaar is het streven de bezoekers op een breed en gevarieerd muzikaal programma te trakteren. Jonge en opkomende bands, die op het punt van doorbreken staan, horen hier zeker bij. Daarom organiseert de Vierdaagsefeesten dit jaar voor het eerst Frame of Fame. Een eigentijdse bandcompetitie voor jong en opkomend talent. De onderscheiding Frame of Fame wordt toegekend aan een band met veel fans die op originele wijze eigen werk ten gehore brengt.

De competitie is laagdrempelig; bands schrijven zich kosteloos in via www.frameoffame.nl. Deelnemende bands hebben veel invloed op het verloop van de competitie. De vijf ‘populairste’ bands gaan namelijk door naar de finale. Hoe populair een band is wordt bepaald door het aantal stemmen dat zij weet te genereren. Hoe meer fans hun favoriete band steunen door online te stemmen, hoe groter de kans dus op die gewilde podiumplek. De bands mogen alles inzetten om hun fans te activeren. Ze maken daarbij in ieder geval gebruik van Social Mediakanalen zoals Twitter, Facebook en Hyves.

Op 15 juni maakt de Vierdaagsefeesten de vijf finalisten van Frame of Fame 2011 bekend. De jury kiest uit deze vijf bands de winnaar van Frame of Fame en let hierbij onder andere op originaliteit en performance; de winnaar treedt tenslotte op tijdens de Vierdaagsefeesten en moet dus wel van het podium afknallen. Naast dit optreden krijgt de winnende band nog veel meer ondersteuning. Veel exposure in de Vierdaagsefeestenweek, media-aandacht tijdens en na de competitie en kans op zendtijd bij een landelijk radiostation. Kortom, de winnaar van Frame of Fame wordt wereldberoemd in Nijmegen en ver daarbuiten.

Volg het verloop van de competitie via www.frameoffame.nl

Vierdaagsefeesten 2011: van 16 tot en met 22 juli.  

Stichting Vierdaagsefeesten