Scientology komt slachtoffers aardbeving Japan te hulp op de fiets


Japan, 20110415 -- Japan was net een Amsterdams tafereel met alle hulpverleners die te fiets de lokale bevolking afgingen om hen de zo broodnodige voedselpakketten te overhandigen. Scientology Pastoraal Werkers regelden de fietsen om zo ook in de verste uithoeken van het land te kunnen komen. Het startsein voor de eerste tocht werd gegeven door een raadslid van de stad Kessennuma.

Na de aardbeving ligt Japan in puin, zijn de wegen nog steeds slecht begaanbaar en is er een grote schaarste aan brandstof. De hulpdiensten hebben het daarom niet makkelijk en bereiken vaak niet de wat afgelegere plekken. Dit begon steeds problematischer te worden en vormde een groot probleem voor de overheid.

De Scientology Pastoraal Werkers die een opvanghuis bemannen in een Middelbare schoolgebouw bedachten daar een oplossing voor. Hun motto is “Er kan iets aan gedaan worden”. En dat er inderdaad iets tegen gedaan kon worden bleek wel uit de oplossing die ze bedachten: fietsen.

Een grote fietsenfabriek werd gevraagd om een donatie van 32 fietsen die ze maar al te bereid waren om te doneren. De studenten van de school waar het opvangcentrum ligt waar de Pastoraal Werkers hun diensten verlenen waren maar al te bereid om mee te helpen bij het ronddelen van het voedsel en water. Samen schroefden ze een bordje op elke fiets met daarop het logo van hun school en het motto “Er kan iets aan gedaan worden.”

Een raadslid kwam het startschot geven voor de fietsende bezorgdienst en bedankte in zijn toespraak de Pastoraal Werkers en de studenten voor hun goede werk. Daarna vertrokken de fietsen naar alle uithoeken om daar de getroffen bevolking bij te staan.

Het Scientology Pastoraal Werkers team heeft sinds de ramp al meer dan 48.000 mensen geholpen in tientallen noodcentra door water en voedsel rond te delen. Ze zijn herkenbaar aan hun gele jassen en krijgen vele verzoeken om te komen helpen. Het programma is in 1976 opgestart door de grondlegger van Scientology, de heer Hubbard. Tegenwoordig zijn er meer dan honderdduizend mensen getraind om als Pastoraal Werker te functioneren. 





Scientology Kerk Amsterdam