Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdamse Boekennacht

Op vrijdag 15 april 2011 wordt voor de derde keer de Amsterdamse Boekennacht gehouden. Het thema is dit jaar 'De ontdekking'. Ook deze keer belooft het een veelzijdige boekenavond te worden. Er komt een grote boekenmarkt op het Spui en er vinden vele literaire evenementen en presentaties plaats in de deelnemende boekhandels, antiquariaten, culturele instellingen en horeca op en rond het Spui, van Koningsplein tot Rokin. De Amsterdamse stadsdichter F. Starik opent met een gastprogrammering van Poetry International bij het Lieverdje op het Spui om 19.30 uur. Onder de schrijvers, dichters en wetenschappers die zullen optreden zijn: Arie Boomsma, Nico Dijkshoorn, Tijs Goldschmidt, Nelleke Noordervliet, Christine Otten, Robert Vuijsje en vele anderen.

Alle lezingen en presentaties zijn gratis toegankelijk. Er komt een speciale boekenlegger die medio maart wordt verspreid.

Deelnemende instellingen en bedrijven zijn de boekhandels American Book Center, Athenaeum Boekhandel en Nieuwscentrum, Evenaar, Bas Lubberhuizen, Pegasus, Selexyz-Scheltema, antiquariaat Brinkman, de culturele instellingen Arti et Amicitiae, Begijnehofkapel, Bijzondere Collecties van de UvA, Academisch-cultureel centrum SPUI25, mediapartner De Groene Amsterdammer alsmede literair café De Zwart. De locaties zijn alle op loopafstand van het Spui.

Het programma is volop in voorbereiding.
Voor meer informatie, zie www.boekennacht.nl.

De Amsterdamse Boekennacht wordt mogelijk gemaakt door de deelnemende bedrijven en instellingen. Met speciale dank aan Stichting LIRA en Poetry International, die de buitenprogrammering mogelijk maken.