Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROYAL LEERDAM CRYSTAL

Flowers in Crystal II

LOCATIE: Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8 te leerdam DATA: vrijdag 15 t/m zondag 17 april
TIJD: 10.00 -17.00 uur

RONDLEIDINGEN
Vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur
Zaterdag en zondag elk uur vanaf 10.00 - 16.00 uur laatste rondleiding start 15.00 uur
kosten ¤5,00 per persoon
aanmelden via info@royalleerdamcrystal.nl of 0345-636545

Met de zon en bloemen in gedachte is de lente weer in zicht. Royal Leerdam Crystal laat de lente niet zomaar voorbij gaan. Een bezoek aan de Kristalwinkel en de Kristalfabriek wordt een vernieuwende en vooral adembenemende ervaring. Na het geweldige succes afgelopen jaar van Flowers in Crystal wordt deze sprankelende serie aangevuld met Flowers in Crystal II. Prachtige kleuren en vormen in kristallen objecten ontworpen door Carina Riezebos. De sierobjecten laten het euforische lente gevoel in je los komen.

FLOWERS IN CRYSTAL II

Een bijzondere serie bloemenvazen waarin de discus uit de eerste serie herkenbaar is. Bij Flowers in Crystal II kiest Carina ervoor om de vormen sculpturaal in te zetten, puur als vorm. De kleuren worden rustig maar wel sprankelend, zodat ze goed passen bij de uitbundige Flowers in Crystal I. De diverse vormen hebben verschillende functies. Vormen bedoeld voor een grote bos bloemen, opgebouwd uit een secuur gekozen kleurpalet en waarvoor de discus in de basis is gebruikt. Vazen, bedoeld voor één bloem, worden opgebouwd uit twee kleuren waarbij de kleuren aan de buitenkant worden aangebracht. De vorm van de discus wordt hierin één op één aangebracht. Leerdam Unica® worden als uitvergrote komvormen enorm uitgeblazen waardoor er een hele grote bos bloemen in geschikt kan worden. De tijdloze bloemenvazen zijn in hun schoonheid ook zonder bloemen schitterende sierobjecten.

VAAS FLEUR, SIEM VAN DER MAREL
Een niet eerder uitgebracht ontwerp van Siem van der Marel. De meesterglasblazer van Royal Leerdam Crystal heeft dit ontwerp in samenwerking met Siem verder ontwikkeld, passend bij het thema Flowers in Crystal II. "Fleur" een prachtige heldere vaas staat als het ware in bloei met een kristallen boeket in de kenmerkende kleuren uit het Leerdamse palet.

LEERDAM SERICA®, LEERDAM UNICA®
De ontwerpen van Carina Riezebos en Siem van der Marel worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage. Carina Riezebos ontwerpt voor Flowers in Crystal II enkele Leerdam Unica®.

GLOEIEND GENIETEN
Tijdens de glasdagen is de eeuwenoude Leerdamse kristalfabriek te bezoeken. De meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal blazen en vormen prachtige kunst- en sierobjecten uit Europa's zuiverste kristalsoort, het Cristal Supérieur. In de gloed van de ovens gebruiken enthousiaste Flower Designers van Wellant MBO Aalsmeer hun creativiteit en gevoel voor stijl om met verschillende materialen Royal Leerdam Crystal vazen te decoreren. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze bijzondere expositie.

FLOWERS IN CRYSTAL, THE WORKSHOP!
Tip!: In samenwerking met bloemstylist Tommy'Style organiseert Royal Leerdam Crystal op maandag 23 en vrijdag 27 mei de workshop decoreren van een Royal Leerdam Crystal bloemenvaas. Tijdens de Leerdamse glasdagen staat deze gedecoreerde vaas tentoongesteld in de Kristalwinkel, waar u zich kunt inschrijven voor deze workshop.