Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amstel komt met innovatieve en compacte thuistap

WERELDWIJDE INTRODUCTIE 'AMSTEL TAPJE' BEGINT IN NEDERLAND

Amsterdam, 31 maart 2011 - Amstel introduceert vanaf 15 april 'Amstel Tapje'. Een innovatieve alles-in-één thuistap in een eenmalige PET-verpakking, waarbij geen apart tapsysteem nodig is. Het handzame en compacte Tapje past in de koelkast en is makkelijk overal mee naar toe te nemen. Ideaal om samen met vrienden altijd te kunnen genieten van een versgetapt biertje. Thuis, op een feestje of tijdens de barbecue. Het gaat om een wereldwijde introductie met de start in Nederland. Amstel Tapje is een vierliter tapje waaruit zestien versgetapte pilsjes (25 cl) komen. Amstel Tapje is verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten, slijterijen, grossiers en drankenhandels. Uit uitgebreid ktonderzoek is gebleken dat consumenten zeer hechten aan de sensatie van een zelfgetapt biertje. "Het voordeel van Amstel Tapje is dat bierliefhebbers geen tapinstallatie meer nodig hebben, maar rechtstreeks uit het vaatje kunnen tappen", vertelt Maud Meijboom, Marketing Manager Amstel. "Dankzij de handzame, mobiele verpakking kun je nu overal en altijd genieten van een versgetapt biertje. Als eerste bierbrouwer bieden wij de sensatie en het plezier van zelf bier tappen , voor een prijs onder de tien euro."

Koeling
Amstel Tapje kan in tien uur worden gekoeld in de koelkast. De apart verkrijgbare 'Bierkoeler' - een koelelement- verkort deze tijd tot binnen het uur. De 'Bierkoeler' is binnenkort voor 4,99 euro verkrijgbaar op www.amstel.nl . Na koeling is Amstel Tapje direct klaar voor gebruik. Alleen het bij het Tapje geleverde tuitje moet nog in de daarvoor aangebrachte aansluiting worden bevestigd. De eenvoudige gebruiksaanwijzing bevindt zich op het etiket.

Amstel Tapje bewaar je op een koele plek en is na opening 30 dagen houdbaar. Op de verpakking wordt geen statiegeld geheven. De consumentenadviesprijs is 9,49 euro.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht