Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vr. 15 april

Van renbaan tot zakenkwartier. Architectuurwandeling Maliebaan en omgeving.

Het Maliespel was in de zeventiende eeuw heel populair in Europa. Het spel werd gespeeld op een lange baan met een houten bal en een slaghout, de bal en de malie. Een deftige sport, overgewaaid van het Franse Hof. Het bezitten van een eigen Maliebaan gaf dan ook een zekere status.

Utrecht bezat in de Gouden Eeuw een heuse Maliebaan. En nog steeds is de baan een statige dame. Zoals het een dame betaamt, was zij door de eeuwen heen hoffelijk, behulpzaam en zwijgzaam. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld? Is het waar dat zowel de vijand en het verzet naast elkaar opereerden? En wat is er nu te vinden achter de Jugendstil, neoklassieke, supermoderne gevels?

De gebouwen en het landschap vertellen u het verhaal: van renbaan tot zakenkwartier, nieuw naast oud, architectuur naast omgeving.

Aorta-gids Petra Vossestein neemt u mee op ontdekkingstocht langs verrassend veelzijdige architectuur en landschappelijke schoonheid in dit karakteristieke deel van de stad, dat volop in ontwikkeling is.

INFORMATIE

15.00 uur

1,5 uur
Verzamelen op de Maliebrug, tegenover het Spoorwegmuseum. ¤ 7,50 per persoon, ¤ 6,25,25 voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.