Ingezonden persbericht


Persbericht

All My Tomorrows
OMDAT JE LEEFT, KRIJG JE KANKER

Een documentaire van Sonia Herman Dolz
(Yo soy asi, Lagrimas negras)

in april exlusief te zien in het nieuwe Lantaren/Venster in Rotterdam en in Rialto Podium te Amsterdam

Geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie NFF 2010

Vertoningen in Lantaren/Venster, Rotterdam
Vrijdag 15 april / 19:00 uur - In aanwezigheid van de regisseur Zaterdag 16 april / 15:00 uur
Zondag 17 april / 11:00 uur
Maandag 18 april / 19:30 uur
Woensdag 20 april / 19:30 uur

Vertoning in Rialto Podium, Amsterdam
Zaterdag 16 april / 16:00 uur - In aanwezigheid van de regisseur

Vooruitgang in de medische wetenschap wordt geboekt dankzij de onophoudelijke nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid van de mens. Dankzij die leergierige passie, geduld en geluk komt de mensheid stapje voor stapje vooruit in het begrijpen van raadselachtige ziektes zoals kanker. In All My Tomorrows is kanker de "hoofdpersoon". Geleid door o.a. een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog, en een patholoog van het Rotterdamse ErasmusMC zien we hun fascinatie voor het indrukwekkende fenomeen kanker.

Hoewel zij vrijwel met zekerheid weten dat zij zelf niet zullen meemaken dat de ziekte volledig begrepen is en dat de middelen om deze te behandelen vooralsnog ontoereikend zijn, wijden zij zich er met hart en ziel aan. Een van de sleutels tot de oplossing van de vraag waarom cellen ongelimiteerd delen zal wellicht aangereikt worden door de muis, een dier met bijna vergelijkbare genen als de mens. De muis als redder van de mens?

De beginbeelden tonen een jongen die op school een spreekbeurt houdt, over een ongewoon onderwerp: kanker. Met kinderlijke nuchterheid en heldere stem vertelt hij wat deze ziekte inhoudt. Na zijn inleiding neemt filmmaakster Sonia Herman Dolz het roer over: ook zij wil alles weten van dit onderwerp en daarom bezoekt ze deze artsen en onderzoekers die in de film hun licht laten schijnen op de ziekte die zij dagelijks proberen te genezen:

Casper van Eijck, hoogleraar chirurgie met bijzondere aandacht voor het pancreas, werkt al meer dan 20 jaar in het ErasmusMC. Gedurende al die tijd behandelt hij pati?nten met alvleesklierkanker en begeleidt hij vele jonge onderzoekers die verschillende aspecten van kanker bestuderen. Vanuit de chirurgie is hij ook actief betrokken bij het onderwijs aan de Medische Faculteit van het ErasmusMC.

Alexander Eggermont, hoogleraar chirurgische oncologie, al vele jaren een internationale expert op het gebied van huidkanker en spier en bindweefsel tumoren. Zijn thuisbasis is de Daniel den Hoed kliniek. Geeft leiding aan een groot laboratorium waar uitsluitend onderzoek naar kanker wordt verricht. (Laboratorium Experimentele Chirurgische Oncologie). Is al geruime tijd voorzitter van de Europese Organisatie voor Research en Treatment of Cancer (EORTC). Reist de wereld af om te spreken op congressen over kanker.

Rob Pieters, hoogleraar kinderoncologie-hematologie in het Sofia Kinderziekenhuis van het ErasmusMC sinds 1999. Daarvoor werkzaam aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Een van de grote voortrekkers in Nederland van kinderoncologie en intensief onderzoeker met name bij kinderen met leukemie maar ook met hersen- en andere tumoren.

Pieter Zondervan, zeer gedreven patholoog die zich heeft gespecialiseerd in de vele verschillende aandoeningen van de lever waaronder zeldzame levertumoren. Vanwege zijn grote expertise op dit gebied een grote steunpilaar voor het levertransplantatie team binnen het ErasmusMC.

Timo ten Hagen, bioloog en hoofdonderzoeker op het laboratorium voor experimentele chirurgische oncologie van Alexander Eggermont. Hij bestudeert de vorming van nieuwe bloedvaten door kankercellen en kijkt daarbij naar levende cellen in levende dieren.

Roy Dwarkasing , staflid radiologie in het ErasmusMC en hoofd van de sectie abdominale pathologie. Bestudeert dagelijks vele MRI en CT scans van patienten met verschillende soorten tumoren van het maag-darm-leverstelsel en is intensief betrokken bij tumorwerkgroepen om een juiste diagnose te stellen en optimale behandeling te kunnen aanbieden.

Gert Jan Kleinrensink universitair hoofddocent Neurowetenschappen-Anatomie aan de Medische Faculteit van het ErasmusMC. Door zijn nimmer aflatende gedrevenheid om kennis over te brengen weet hij in de snijzaal steeds opnieuw jonge medische studenten te enthousiasmeren voor anatomie en in het bijzonder de toegepaste en chirurgische anatomie

Lieneke Breedveld, vaste verpleegkundige op de chirurgische afdeling van het ErasmusMC. Met veel toewijding en inzet verpleegt zij al jaren pati?nten die een grote chirurgische ingreep hebben ondergaan voor een tumor van het maag-darm-leverstelsel. Begeleid jonge verpleegkundigen en is kritisch om te komen tot een optimale zorg voor de individuele patient.

Een trailer van ALL MY TOMORROWS staat op Vimeo: http://www.vimeo.com/18044775

Nederland 2010 / Lengte: 90 minuten / Kijkwijzer: 12 jaar Regie SONIA HERMAN DOLZ
Naar een idee van CASPER VAN EIJCK
Camera PAUL VAN DEN BOS N.S.C.
Muziek PAUL M. VAN BRUGGE
Montage R?MI VAN DER HEIDEN
Eindredacteur IKON TV MARGJE DE KONING
Producent HASTEN SLOWLY FILMS / PAUL HO?EK/SONIA HERMAN DOLZ www.hastenslowlyfilms.com

In coproductie met IKON TV, met bijdragen van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBo-fonds, Rotterdams Mediafonds, KWF en SEHK Distributie: Cinema Delicatessen.

........................................... ENDE PERSBERICHTÅ…Å…Å…Å…Å…Å…….