Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum,08-04-2011

AVRO'S LICHT OP VIER BRENGT NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP NOOTSCHIETEN

Op veler verzoek organiseert de AVRO op vrijdag 15 april voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Nootschieten. Het populaire spel wordt gespeeld tijdens het klassieke AVRO-radioprogramma Licht op Vier, dat op werkdagen wordt uitgezonden tussen 12.00 en 13.00 uur. De presentatie is in handen van Hans van den Boom en Maartje Stokkers.

Tijdens de dagelijkse uitzendingen van Licht op Vier bellen de luisteraars om de componist en de titel van een muzikaal fragment te raden. Het gaat dan vaak om een enkele noot of akkoord, soms maar een fractie van een seconde uit 500 jaar muziekgeschiedenis. Bij het Nationaal Kampioenschap wordt Nootschieten uitgebreid met een quiz.

Alle winnaars en andere enthousiastelingen strijden op 15 april om de trofee en een groot prijzenpakket. De jongste deelnemer is pas 8 jaar, de oudste is ouder dan 90. Ook is de winnaar van de vorige editie aanwezig. Hij probeert zijn titel te verdedigen. Inmiddels zijn veel dagwinnaars bekende namen voor de luisteraars. Sommigen hebben er een dagtaak aan om de herkomst van het fragment te vinden.

Meer informatie: www.radio4.nl/lichtopvier.