Radboud Universiteit Nijmegen

PB 2011- 46
Nijmegen, 11 april 2011

Keizerstad staat even op het wereldtoneel als VN-hoofdstad

Van 15 tot 17 april zal de Radboud Universiteit Nijmegen het toneel vormen voor de zevende editie van de Radboud international Model United Nations conferentie (RiMUN 2011), georganiseerd door studentenorganisatie United Netherlands. Naast studenten van de Radboud Universiteit, komen er deelnemers van meer dan twintig universiteiten over de hele wereld om deel te nemen aan deze conferentie, die is opgezet als simulatie van de Verenigde Naties.

Topdiplomaten
De circa 150 deelnemers zullen in verschillende commissies onderwerpen bespreken, op het gebied van mensenrechten, vrede en veiligheid, maar ook milieuvraagstukken en Europese integratie. Daarnaast zullen de jonge diplomaten deelnemen aan lezingen en discussies met Nederlandse topdiplomaten, experts van Instituut Clingendael, de Nederlandse Defensieacademie en Diederik Laman Trip, oud-bestuursvoorzitter van ING.

Uniek
'Het is uniek dat je in Nijmegen studenten met zoveel verschillende achtergronden, nationaliteiten, verhalen en visies, bijeen kunt brengen om na te denken over de overvloed aan uitdagingen die onze generatie in de 21e eeuw te wachten staat, aldus organisator Fian van Vlokhoven. 'Studenten uit Rusland, India, de Verenigde Staten én Nijmegen zijn drie dagen hard aan het werk, maar er worden tegelijkterijd ook veel vriendschappen gesloten. Dat maakt deze conferentie eigenlijk veel meer dan een simulatie van de Verenigde Naties.'

United Netherlands
United Netherlands is een door studenten geleide organisatie, die zich richt op de wereld van internationale betrekkingen en diplomatie. Naast RiMUN organiseren stellen zij jaarlijks een delegatie samen voor VN-simulatie conferenties op Oxford en Harvard University, een programma voor middelbare scholieren en losse symposia.




Radboud Universiteit Nijmegen