Ingezonden persbericht


Persbericht Stichting De Upside van Down, 11 april 2011

Cast Downistie ontvangt ¤ 45.000,- voor Stichting De Upside van Down

Op 15 april as. wordt het nieuwe kampeerconcept van Vrijetijdspark Beerze Bulten: de Youpi! Lodge, officieel geopend door Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld. Tijdens deze feestelijke gelegenheid zal de cast van de soapserie Downistie een cheque van ¤45.000,- namens Stichting De Upside van Down in ontvangst nemen.

Downistie is een soapserie met acteurs met het syndroom van Down die wekelijks bij De Wereld Draait Door wordt uitgezonden. Acteurs uit Downistie zullen samen met CvdK Bijleveld de cheque in ontvangst nemen. Ook Mark Haayema en Abke Bruins (oud-medewerkers Beerze Bulten en bekend uit respectievelijk de musicals 'Ja zuster, nee zuster' en 'Je Anne' zullen hierbij assisteren. De overhandiging van de cheque wordt op een ludieke manier gecombineerd met de opening van het nieuwe kampeerconcept van Beerze Bulten, de Youpi! Lodge. Eigenaar van Beerze Bulten Gerrit- Jan Hagedoorn: "De opening zal erg speciaal zijn, we verklappen natuurlijk nog geen details."

Stichting De Upside van Down
"Het doel achter de soap Downistie sluit aan bij de missie van Stichting De Upside van Down, die zich sterk maakt voor een objectieve, eerlijke beeldvorming van mensen met het Downsyndroom.", aldus Caroline Belle van de stichting. "Want meer begrip leidt uiteindelijk tot meer acceptatie en integratie van mensen met het Downsyndroom in onze maatschappij."

Samenwerking Beerze Bulten
Beerze Bulten heeft sinds een paar jaar het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Hierom is het vrijetijdspark vorig jaar de samenwerking aangegaan met Stichting De Upside van Down. De samenwerking tussen Vrijetijdspark Beerze Bulten en Stichting De Upside van Down bestond eruit dat Beerze Bulten de opbrengst van alle activiteiten op het park gedurende het hele seizoen doneerde aan dit goede doel en daarnaast het werk van de stichting regelmatig onder de aandacht bracht. In ruil daarvoor werden een tweetal zeer succesvolle Lalalala-concerten georganiseerd op het terrein van Vrijetijdspark Beerze Bulten in augustus 2010. Dit alles heeft in totaal ¤ 45.000,- opgeleverd voor Stichting De Upside van Down.



Ingezonden persbericht