Ingezonden persbericht


Geachte mevrouw/heer,

Regio FoodValley presenteert zich vrijdag 15 april 2011 om 10.30 uur in het gemeentehuis van Ede.

Met een symbolische ondertekening door vertegenwoordigers van de acht samenwerkende gemeenten, gaat de Regio FoodValley vrijdag 15 april 2011 officieel van start. De nieuwe directeur van Regio FoodValley wordt voorgesteld.

Tijdens de bijeenkomst wordt de nieuwe huisstijl/logo van Regio FoodValley toegelicht. De nieuwe website www.regiofoodvalley.nl gaat online en het boekje 'Topregio voor een Topsector' wordt gepresenteerd. Daarnaast presenteren we het FoodValley-koekje en FoodValley-spraakwater.

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. Deze is om 10.30 uur in het raadhuis van Ede aan de Bergstraat 4 in Ede. U krijgt dan de beschikking over alle informatie rondom Regio FoodValley, zoals een persbericht, het boekje en de koekjes en het spraakwater.

De voorzitter van Regio FoodValley, burgemeester van Ede Cees van der Knaap, is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Dat geldt ook voor de andere bestuursleden.

Over Regio FoodValley:
De Food Valley regio is een unieke en omvangrijke clustering op wereldniveau van kennis en wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met één focus: voeding.

Regio FoodValley is het bestuurlijke antwoord van acht samenwerkende gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) op de FoodValley Ambitie 2020. Daarmee hebben drie partijen elkaar gevonden in een gouden driehoek: de overheid om een goed vestigingsklimaat en een hoogwaardige leefomgeving te creëren, kennis- en onderzoeksinstellingen om innovaties te ontwikkelen, het bedrijfsleven om deze te vermarkten.

Food Valley ontwikkelen tot hét agrofoodcentrum van Europa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding. Dat is de belangrijkste doelstelling van de initiatiefnemers van de FoodValley Ambitie 2020.