Openbaar Ministerie

Breda/Amsterdam, 12 april 2011
Wie is de beste studentpleiter?
Acht studenten strijden op Nationale Requireerwedstrijd

Op vrijdag 15 april strijden acht finalisten in Amsterdam voor de eerste plek op de Nationale de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten (NRWS). Voor het derde jaar zijn op acht universiteiten voorrondes gehouden. Gezien de kwaliteit bij de voorrondes belooft het wederom een spannende finale te worden.

De winnaars van de voorrondes komen aanstaande donderdag bijeen om ter voorbereiding een door het Nederlands Debat Instituut verzorgde 'workshop debatteren' te volgen. Alsmede twee masterclasses door onder andere mr. Koos Plooij.

Op vrijdag 15 april a.s vanaf 11.00 uur requireren zeven vrouwelijke studenten en een mannelijk student in het Amsterdamse Gerechtshof ten overstaan van een deskundige jury, bestaande uit uit: Marc van Nimwegen, procureur-generaal, Bianka de Poorter, vicepresident Gerechtshof Amsterdam, Charles van der Voort, directeur PAG, Koos Plooy, officier van justitie en Stijn Franken, strafpleiter te Amsterdam.

De requisitoiren zullen worden beoordeeld op juridische kwaliteit, opbouw en verbale en non-verbale presentatie. De winnaar krijgt een afwisselende stageweek aangeboden op het parket Amsterdam inclusief verblijf in de hoofdstad én een wildcard voor Summercourt 2011 (www.summercourt.nl).