Politie Twente

Rechercheteam vraagt foto's en filmpjes van bedreiging agent Almelo
Het rechercheteam van Politie Twente dat onderzoek doet naar de toedracht van de bedreiging met een mes van woensdag 13 april jl. (zie onderstaand persbericht) in Almelo, vraagt getuigen zich te melden.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en onderzoekt de Technische recherche van Politie Twente het mes dat door de brandweer veilig is gesteld. Helaas hebben zich nog geen mensen gemeld die getuige zijn geweest van de aanleiding van de bedreiging. Deze mensen worden verzocht zich te melden. Tevens vraagt de politie getuigen die van het incident foto's en filmpjes hebben gemaakt, zich te melden of het beeldmateriaal te mailen.

Heeft u informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak? Belt u dan met Politie Twente, rechercheteam Almelo via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Beeldmateriaal kan gemaild worden naar info@twente.politie.nl.

Persbericht donderdag 14 april Man dreigt agent te steken
Almelo
Een 48-jarige man uit Almelo is woensdag 13 april aangehouden omdat hij nabij een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een agent in burger dreigde te steken met een mes.

De man liep samen met een 29-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 17.45 uur langs de supermarkt. De man viel een andere vrouw lastig en kreeg ruzie met haar. De agent in burger die toevallig ter plaatse was, sprak de man aan op zijn gedrag en legitimeerde zich als zijnde politieagent. De 48-jarige man pakte hierna een mes en maakte steekbewegingen naar de agent. Het lukte de agent de man af te weren door zijn fiets tussen hen in te plaatsen. De man gooide vervolgens het mes in de nabijgelegen vijver, waarna de agent hem met hulp van een omstander kon overmeesteren. De 29-jarige vrouw probeerde tussenbeide te komen en hinderde de agent. Andere agenten die inmiddels ter plaatse waren hebben haar aangehouden. Een duikteam van de brandweer is ingezet om het mes uit de vijver te halen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld. De vrouw mocht na verhoor weer vertrekken.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (20110341117)

Inbraak tankstation
Enschede
In de vroege ochtend van vrijdag 15 april is een inbraak gepleegd in een tankstation aan de Buurserstraat.

Omstreeks 03.45 kreeg Politie Twente melding dat het alarm afging van het tankstation. Ter plaatse bleek een toegangsdeur te zijn geforceerd en was er een hoeveelheid sigaretten weggenomen. Uit de beelden van de bewakingscamera's kwam naar voren dat de verdachten drie mannen zijn en in een Volkswagen Golf, type 6, nieuw model met opvallende velgen/type spaken reden.

Het signalement van de mannen: . Drie jongemannen
. Nederlands uiterlijk
. 1.70 à 1.80 m. lang
. Eén van de mannen droeg een jas met een opvallende bontkraag

Wellicht zijn er mensen die iets weten of hebben gezien van dit voorval of die de auto hebben zien rijden. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Zuid: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011034662)

Met 193 km/h over de A1
Holten
Donderdag 14 april is omstreeks 10.00 uur een 19-jarige automobilist uit Vriezenveen staande gehouden die met 193 km/h over de Rijksweg A1 ter hoogte van Holten reed.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011034298)

Vrouw in scootmobiel aangereden; politie zoekt getuigen Enschede
Een 77-jarige vrouw uit Enschede is zondag 10 april gewond geraakt toen zij in haar scootmobiel werd aangereden en ten val kwam.

De vrouw reed omstreeks 19.30 uur met de scootmobiel op de parkeerplaats aan de Veldhoflanden, toen zij van achteren werd aangereden, vermoedelijk door een auto. Zij viel op de grond. Vier onbekend gebleven jongens hielpen haar overeind. Zij moest zich in een ziekenhuis onder behandeling laten stellen.

Politie Twente zou graag in contact komen met de vier jongens die mevrouw geholpen hebben en met andere personen die iets weten of hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Zuid 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011034354)

Drie Polen aangehouden
Oldenzaal
Donderdag 14 april zijn drie Polen aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 16.20 uur een melding dat drie mannen in een winkel aan de Burgemeester Wallerstraat goederen in hun jaszakken stopten. Ter plaatse verliet het drietal net de winkel en kon worden aangehouden. Waarschijnlijk hebben de mannen al eerder goederen uit de winkel gestolen. De mannen, van 21, 25 en 28 jaar oud, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011034507)

Controle op zwerfvuil
Hengelo
Politie Twente heeft in samenwerking met de toezichthouders van de gemeente van maandag 4 tot en met vrijdag 15 april controles uitgevoerd op zwerfvuil op de route ROC/Esrein. Dit naar aanleiding van meerdere klachten van omwonenden, Winkeliersvereniging Esrein en het ROC.

Er is in deze twee weken zes maal gecontroleerd in de middagpauze, tussen 12.00 en 13.15 uur. In totaal zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het weggooien van afval op straat. Twee scholieren zijn doorverwezen naar bureau HALT. (2011030421)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt Hengelo
Van een 18-jarige jongeman uit Hengelo is het rijbewijs, dat hij slechts tien dagen in zijn bezit had, ingevorderd.

De jongeman reed over de Lage Weide en bij de kruising met de Hamerstraat raakt hij in een bocht naar links een lantaarnpaal en schoot naar rechts, de weg en het fietspad over. Hij ramde in de groenstrook een boom en belandde vervolgens in een achtertuin. Hierbij is de 18-jarige ongedeerd gebleven. Uit onderzoek, dat is ingesteld door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente, is geen technisch mankement aan de auto gebleken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011034588)

Jongen gewond bij aanrijding
Rijssen
Een 5-jarige jongen uit Rijssen is donderdag 14 april rond 16.30 uur gewond geraakt toen hij op de Wierdensestraat werd aangereden door een auto.

De automobilist, een 83-jarige man uit Wierden verklaarde dat hij vanuit het centrum in de richting van Wierden reed en de jongen plotseling zag oversteken. Hij remde, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Onderzoek en getuigenverklaringen hebben uitgewezen dat de bestuurder niet te hard heeft gereden en dat de jongen tussen twee auto's door de weg wilde oversteken. De jongen is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011034489)

Resultaten verkeerscontroles
Hof van Twente
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in de gemeente Hof van Twente, donderdag 14 april tussen 15.00 uur en 22.00 uur, 11 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd op de Hengelvelderstraat, Diepenheimseweg in Goor, Goorsestraat in Hengelvelde, Bornsestraat in Ambt Delden en Rijssenseweg in Markelo. Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: het niet dragen van een autogordel, niet handsfree telefoneren en het overschrijden van de maximum snelheid.

Wierden / Hoge Hexel
De politie heeft tijdens een snelheidscontrole in Wierden donderdag 14 april tussen 13.00 uur en 17.30 uur 17 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd op de Industrieweg in Wierden en Bekkenhaarsweg in Hoge Hexel. 17 Bestuurders overschreden de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/h waar 60 km/h is toegestaan. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011034634)

Winkeldievegge aangehouden
Enschede
Een 22-jarige Poolse vrouw werd donderdag 14 april rond 19.45 uur, aangehouden omdat zij diverse goederen had gestolen uit een winkel.

Donderdagavond 14 april zag een oplettende medewerkster van een winkel aan de Kalanderstraat een vrouw diverse parfums stelen. De vrouw ging er vandoor zonder deze te betalen. Een personeelslid volgde de vrouw en schakelde de politie in. Deze kon de vrouw aanhouden op de doorgegeven locatie. Bij de vrouw werden 12 flesjes parfum aangetroffen. Tevens werd een geprepareerde tas aangetroffen. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (201103576)

Illegale zender uit de lucht gehaald

Saasveld

Donderdag 14 april werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een illegale zender uit de lucht gehaald aan de Loohavenweg in Saasveld.

De luchtverkeersleiding van Schiphol ondervond hinder in de communicatie met het vliegverkeer. De apparatuur is in beslag genomen. Tegen de 23-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011034624)

Dronken man maakt stennis in bus Enschede
Een 19-jarige man uit Hoorn werd donderdag 14 april aangehouden, omdat hij stennis maakte in een bus van Connexxion.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding over een dronken man die problemen maakte in een bus op de Haaksbergerstraat in Enschede. De man wilde geen kaartje kopen, gedroeg zich erg vervelend en was niet voor rede vatbaar. De buschauffeur, een toegesnelde collega van een andere bus en een passagier overmeesterden de stennismaker. De politie kon de man aanhouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011034482)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Vrijdag 15 april 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --