Vlerick schenkt opleiding aan winnaar Agoriaprijs

15/04/2011 14:15

Scriptie vzw

Er is licht aan het einde van de tunnel voor studenten die zwetend de scriptiedeadline voelen naderen. Wie in 2011 deelneemt aan de Agoriaprijs, de scriptieprijs voor technologisch onderzoek, maakt nu naast een cheque van 500 euro ook kans op een entrepreneurial track ter waarde van 8000 euro aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Agoria Vlaanderen, de sectorfederatie voor de technologische industrie in België, deelt in het streven van Scriptie vzw om onderzoek van jonge wetenschappers in de schijnwerpers te zetten. Sinds 2008 kunnen deelnemers aan de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs die een scriptie schreven met een technologische invalshoek, automatisch meedingen naar de Agoriaprijs ter waarde van 500 euro.

"Ik ben erg blij met de steun van Agoria", aldus Nick van den Broeck, winnaar van de Agoriaprijs in 2010, "Hun prijs bekroont iemand die een moeilijk en innovatief concept op een verstaanbare manier kan uitleggen. Daarmee wil Agoria duidelijk maken dat goede informatie over wetenschappelijk onderzoek en de toepassingen ervan in ons dagelijkse leven belangrijk zijn."

Carrièreboost

Ook Vlerick Leuven Gent Management School gelooft in creatief talent. Vanaf 2011 mag de winnaar van de Agoriaprijs starten met de entrepreneurial track van de Executive Masterclass in Innovation Management ter waarde van 8000 euro. De Management School behoort vandaag bij de top van de Europese businessscholen. Wie er binnen raakt mag rekenen op een stevige carrièreboost. In de entrepreneurial track wordt een business idee uitgewerkt tot een business plan in drie modules van telkens vier dagen en een voorstelling aan de jury. Een uitzonderlijk aanbod.

Share your knowledge

Deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs en de Agoriaprijs 2011 kan tot 10 oktober door de scriptie, vergezeld van een journalistiek artikel te uploaden via www.scriptieprijs.be. De eindwerken verschijnen in een online Scriptiebank en kunnen rekenen op heel wat media-aandacht.

De jury oordeelt op basis van de technologische waarde, de nieuwswaarde, de leesbaarheid en het taalgebruik , van de artikels en scripties. In een tweede fase neemt een shortlist van drie genomineerden het tegen elkaar op in een presentatie voor de Agoriajury, waarin Vlerick Leuven Gent Management School uiteraard vertegenwoordigd is.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel