Ingezonden persbericht


Na Earth Water nu ook Earth Coffee

Rotterdam, 15 april 2011 - Het duurzame koffieconcept Earth Coffee is gisteren feestelijk gelanceerd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Onder de aanwezigen werden de eerste kopjes Earth Coffee geserveerd, samen met de speciaal voor deze dag geproduceerde Earth Cupcakes. Naast relaties, belangstellenden en pers waren natuurlijk de ambassadeurs aanwezig, waaronder wielrenner Koss Moerenhout, DJ Hitmeister D., surfster Marcelien de Koning en bokser Innocent Anyanwu. Earth Coffee is een initiatief van Earth Concepts, onder meer bekend van Earth Water.

Founders Patrick de Nekker en Henk Witteveen leggen de drijfveer achter hun organisatie uit: "Het concept is eenvoudig. Wij vragen je niet om donateur te worden. En ook niet om vrijwilligerswerk te verrichten. Het enige dat je hoeft te doen, is koffie drinken. Goede koffie, want voor ieder kopje Earth Coffee dat je drinkt doneren wij 100% van de nettowinst aan waterprojecten, Deze projecten kan je volgen via onze site"

Daarmee is Earth Coffee misschien wel de gemakkelijkste en meest vanzelfsprekende manier voor het bedrijfsleven en consumenten om mee te helpen aan de oplossing van het wereldwijde waterprobleem. "Dankzij het succes van grotere broer Earth Water heeft de onderneming al zo'n ¤300.000,- kunnen doneren. Van dit geld werden onder meer waterfilters in Malawi en sanitatie in een kindertehuis in Sri Lanka gerealiseerd." aldus de initiatiefnemers. "Met Earth Coffee doen we hier nog een schepje bovenop. En ons motto blijft: You never drink alone!"

Earth Coffee is een biologische koffiemelange op basis van 100% Arabica-bonen uit landen als Guatemala, Peru en Nicaragua. De bonen zijn volgens het slow roasted-procedé van de koffiebranderijen van Mocca d`Or in Breda en Zwolle gebrand. Earth Coffee per kilo verpakt in duurzame en milieuvriendelijke folie. Deze bevat geen aluminium, de gebruikte inkten zijn vrij van zware metalen en door het dunne laagje EvoH wordt de smaak en versheid van de topkwaliteit bonen optimaal bewaard.

Over Earth Concepts

Dagelijks sterven zo'n 6.000 mensen door het gebrek aan schoon drinkwater. Earth Concepts levert in samenwerking met de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) een bijdrage aan de oplossing van het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Met de hulp van diverse partners is Earth Concepts is staat om 100% van de nettowinst uit de verkoop van mineraalwater en koffie, te doneren aan de waterprojecten. Hiermee heeft de onderneming in haar driejarig bestaan al meer dan ¤ 300.000,- aan waterprojecten kunnen financieren. Kijk voor meer informatie op: www.earthwater.nl



Ingezonden persbericht