Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 15 APRIL 2011

11.000 inschrijvingen voor grootste vrouwenloop van Nederland

Marikenloop volgeboekt

Nijmegen - Een maand voor de Marikenloop wordt de limiet van 10.000 individuele inschrijvingen bereikt. Op vrijdagavond 15 april, 24.00 uur sluit de inschrijving. Niet eerder heeft de organisatie van de grootste vrouwenloop van Nederland de inschrijving vroegtijdig moeten sluiten. Vanaf 16 april is inschrijven niet meer mogelijk.

Limiet
Joan Merx van de Stichting Zevenheuvelenloop: "Het vroegtijdig bereiken van de limiet zien wij ieder jaar bij de ABN AMRO Zevenheuvelenloop. Voor de Marikenloop is dit nieuw. Opvallend hierbij is dat de Marikenloop harder groeit dan de ABN AMRO Zevenheuvelenloop in de beginjaren. En wij verwachten dat de groei de komende jaren doorzet". De limiet is ingesteld om de kwaliteit van het evenement in en rondom het Gymnasion te kunnen bewaken. Hierbij is rekening gehouden met de verbouwingen die daar op dit moment plaatsvinden.

Teleurstellen
Op basis van het verloop van de inschrijvingen in de afgelopen jaren verwacht de organisatie tussen de 1.000 en 2.000 loopsters te moeten teleurstellen. Via www.marikenloop.nl bestaat de mogelijkheid startplekken over te nemen van reeds ingeschreven loopsters die verhinderd zijn. Op deze manier probeert de organisatie zoveel mogelijk startplekken vrij te geven.

Bedrijvenloop
De Marikenloop kent ook de mogelijkheid om met een bedrijventeam mee te doen. Ook de belangstelling hiervoor is groter dan ooit. In 2010 schreven 156 bedrijventeams zich in. Dit jaar hebben zich 218 bedrijventeams, bestaande uit maximaal 5 teamleden, aangemeld. Hiermee komt het totaal aantal inschrijvingen boven de 11.000.

Afgelopen jaar namen in totaal 8.400 vrouwen deel aan de Marikenloop.

Op zondag 15 mei start bij het Gymnasion aan de Heyendaalseweg in Nijmegen; de 5km om 13.00 uur en de 10km om 14.00 uur.