Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 15 april 2011

Duurzaam Beheer en Onderhoud geeft grip op het gebouw

Experts aan het woord
Binnen een gebouw is iemand verantwoordelijk voor de facilitaire voorzieningen die noodzakelijk zijn om de gehuisveste organisatie te ondersteunen bij het uitvoeren van primaire processen. Bij middelgrote en grote gebouwen is dat vaak de facility manager. De praktijk van alledag laat zien dat facility managers van gebouwen het lastig vinden om het comfortniveau voor de gebruiker en/of energiegebruik van een gebouw goed beheersbaar te houden. Om meer grip te krijgen op een gebouw organiseert ISSO de masterclass Duurzaam Beheer en Onderhoud voor facility managers en vastgoed beheerders.

Krijg grip op het gebouw
In deze masterclass wordt door een expert uitgelegd hoe een duurzaam beheerd en onderhouden gebouw weer 'grip' kan geven op de prestaties. Hiertoe wordt het proces om tot een duurzaam beheer en onderhouden gebouw te komen aan de hand van een Stappenplan uitgewerkt. De rollen en verantwoordelijkheden van het facilitair management binnen dit proces worden per stap verduidelijkt. Aan het eind van deze dag weet de deelnemer hoe men binnen de eigen organisatie aan de slag kan om tot een Duurzaam Beheer en Onderhouden gebouw te komen.

Voor de facility manager en vastgoed beheerder
De doelgroep van deze Masterclass is degene die verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van het betreffende gebouw. In veel gevallen is dit een Facility Manager of een Vastgoed Beheerder. Deze persoon is de spil tussen gebruikers, onderhoudspartijen en de organisatie.

Stappenplan Duurzaam Beheer en Onderhoud
In deze Masterclass worden de volgende onderwerpen besproken:
* Stappenplan om te komen tot Duurzaam Beheer & Onderhoud in bestaande gebouwen
* De drie pijlers van Duurzaam Beheer en Onderhoud: a. Techniek
b. Beheer
c. Perceptie

* Verantwoordelijkheden, rechten en plichten

Locatie en data
De masterclass duurt 1 dag en vindt plaats bij ISSO te Rotterdam. De masterclasses staan gepland op 18 mei en 29 september.

Meer informatie
Op www.isso.nl kan men zich aanmelden. Hier vindt men tevens meer informatie over de masterclass.