Gemeente Alkmaar


Bevolking Alkmaar: meepraten over geld en dienstverlening

Burgemeester en wethouders van Alkmaar nemen de suggestie van D66 over om inwoners van Alkmaar te betrekken bij bezuinigingsvoorstellen. In mei zal het college de wijken ingaan om de mening van de bevolking te vernemen over bezuinigingen, suggesties te horen over nieuw beleid en vragen te stellen over de dienstverlening van gemeente Alkmaar.

D66 is een groot voorstander van het houden van stadsgesprekken waarbij naar de mening van inwoners wordt gevraagd over verschillende gemeentelijke onderwerpen. Het vorige college zou rondom de bezuinigingen al zogenaamde dialoogavonden inplannen op het Stadhuis. Even leek het erop dat deze avonden geschrapt zouden worden. Het nieuwe college wil zich presenteren en over verschillende maatschappelijke thema's de dialoog met de samenleving aangaan. Daarom trekken burgemeester en wethouders in mei de wijken in.

Suggesties en ideeën wijkbewoners

In de komende weken worden concrete data bekend gemaakt. Evenals of het college naar wijkgebouwen gaat of dat - naar de suggestie van D66 - een voertuig wordt ingericht als 'ideeënbus'. De suggesties en ideeën van wijkbewoners worden betrokken bij de ontwikkeling van de begroting 2012 (waarvan de behandeling voor de eerste keer in juni van dit jaar plaatsvindt). De meningen over de gemeentelijke dienstverlening worden meegenomen bij de discussie over de wenselijke inrichting en omvang van de gemeentelijke organisatie. In het coalitieakkoord heeft het nieuwe college namelijk aangegeven fors te willen bezuinigen op het ambtenarenapparaat.