Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 15 april 2011

Europa, provincie en regio investeren in Venturelab 2

Starters Oost-Nederland leren succesvol ondernemen

Venturelab, het succesverhaal van de Technische Universiteit Twente om studenten te ondersteunen kansrijke ondernemers te worden, wordt uitgebreid naar heel Oost-Nederland. Voortaan kunnen ook starters buiten Twente ondersteuning krijgen om succesvol te leren ondernemen.

Venturelab 2 is de voortzetting van de bestaande startersondersteuning in Twente. Bij de uitbreiding ligt de nadruk op de MKB-wereld rondom Twente, Nijmegen en Arnhem. De ondersteuning is vooral gericht op training, coaching en netwerken van studenten en bedrijven. Hiermee leren de deelnemers in teams kennisintensief ondernemen, met eigen of aangereikte technologie. Een positief neveneffect is dat productiebedrijven en hightech bedrijven die producten ontwerpen, elkaar makkelijker weten te vinden.

Inspiratiesessies
In het vorige project Venturelab werden er onder andere inspiratiesessies georganiseerd met succesvolle ondernemers. Startende ondernemers, vaak (oud)-studenten van de TU Twente, ervoeren dit als positief. De vakgroep Ondernemerschap onder leiding van professor A. Groen is de drijvende kracht achter dit concept.

Gebundelde innovatiekracht
Op een totale investering van circa ^ 1,8 miljoen ontvangt de Technische Universiteit Twente voor het project een bedrag van ^ 600.000,- vanuit het Europese stimuleringsprogramma 'GO Gebundelde innovatiekracht' voor Oost-Nederland. Dit bedrag wordt aangevuld met ^ 300.000,- van de provincie Overijssel en ^ 300.000,- van de regio Twente.


---

'GO, gebundelde innovatiekracht'.
Het Operationeel Programma Oost-Nederland EFRO 2007-2013 (GO Gebundelde Innovatiekracht) is een gezamenlijk Europees stimuleringsprogramma van de provincies Gelderland en Overijssel samen met de stedelijke netwerken Zwolle Kampen Netwerkstad, Stedendriehoek, Netwerkstad Twente, Regio De Vallei en Stadsregio Arnhem Nijmegen om de positie van nationale innovatieve regio verder te versterken. Kijk voor meer informatie over het stimuleringsprogramma 'GO Gebundelde Innovatiekracht' op www.go-oostnederland.eu




Provincie Overijssel