Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 15 april 2011

25 sollicitanten burgemeester Losser

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten heeft 25 sollicitaties ontvangen voor de burgemeesterspost in Losser. Onder de sollicitanten bevinden zich 5 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten varieert van 35 tot 60 jaar.

Achtergrond sollicitanten
15 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 10 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 9 sollicitanten zijn lid van de VVD, 7 van het CDA, 2 van de PvdA, 2 van D66, 2 van GroenLinks, 1 van een lokale partij en van 2 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 18 maart tot 8 april 2011. De burgemeestersvacature in deze ca. 22.500 inwoners tellende gemeente ontstaat op
1 september door het vertrek van burgemeester Jan Westendorp, die met pensioen gaat.

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Losser vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Bijleveld een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling vóór medio juli vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er in oktober een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Losser.