Nieuwsuur


15-04-2011
Volg Nieuwsuur op Twitter.

Ouders doen aangifte tegen Drent
Er waren eerder signalen van misbruik in het Hofnarretje, maar directeur Drent greep niet in. Daarom heeft een aantal ouders nu aangifte tegen hem gedaan.

Volgens het vandaag verschenen rapport-Gunning was het Drent die als directeur alle signalen en meldingen over Robert M. serieus had moeten nemen en hierover om de tafel moeten gaan met de politie en de GGD. In Nieuwsuur reacties op het rapport. In de studio reageert commissie-voorzitter Louise Gunning.

Moszkowicz wraakt rechtbank
Bram Moszkowicz heeft in het proces-Wilders de rechtbank opnieuw gewraakt. Hij deed dat nadat een verzoek aan de rechtbank proces-verbaal op te maken tegen Bertus Hendriks wegens meineed, was afgewezen.

In Nieuwsuur vanavond een verslag van het verhoor. In de studio commentaar van verslaggever Bas Haan. Hij volgt voor Nieuwsuur het proces.

'Toekomst Libië met Kadhafi verraad'
Een toekomstig Libië met leider Kadhafi is ondenkbaar en zou een 'gewetenloos verraad' van het Libische volk door de rest van de wereld betekenen. Dat hebben de leiders van Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten laten weten.

Maar terwijl de troepen van Kadhafi weer volop in de aanval zijn, ruziën in Berlijn de NAVO-landen over de aanpak van de oorlog. Vanuit Libië het laatste nieuws. In de studio reageert Lex Runderkamp. Hij deed voor de NOS verslag vanuit Benghazi.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke en Rik van de Westelaken

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Voorzitter NMa verdacht van meineed
Revolutie Egypte voltooid?
Het verschil tussen Biblis en Borssele
Interview: Victoire Ingabire
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht