Ingezonden persbericht


Aan de redactie:

PERSBERICHT

Rekentuin.nl valt in de prijzen

Rekentuin.nl, een innovatief web based rekenoefenprogramma van Oefenweb.nl, heeft in twee weken twee prestigieuze prijzen gewonnen. Het programma, voor het oefenen en meten van rekenvaardigheden in het basis- en voortgezet onderwijs, heeft zowel de IPON award voor primair onderwijs als een Nederlandse e-learning award gewonnen.

Op het nationale E-learning Congres in Eindhoven ontving Oefenweb.nl op 5 april de Publieksprijs voor "Best Practice Award". Volgens het juryrapport kan in de Rekentuin "in een zeer gebruiksvriendelijke en laagdrempelige omgeving spelend geoefend worden met rekensommen. Het bijzondere is dat door de adaptiviteit elke leerling op zijn/haar eigen niveau en tempo wordt uitgedaagd."

Op 12 april ontving Oefenweb.nl voor Rekentuin.nl de IPON award voor het beste innovatieve software product voor het primair onderwijs. De IPON Awards zijn in het leven geroepen om innovatie in het onderwijs te stimuleren. Uit de vele inzendingen waren MaxClass (social media voor het onderwijs), Zoo Animals (mobiel Engels leren) en Rekentuin genomineerd. De Rekentuin won omdat het programma volgens de jury "bijzonder adaptief is, afwisselend, voor succeservaringen zorgt en aantrekkelijk is voor alle leerlingen".

Rekentuin.nl wordt nu al door meer dan 250 scholen gebruikt, waaronder ook middelbare scholen, om leerlingen op speelse wijze op hun eigen niveau te laten rekenen. Ze doen dit op school maar ook veelvuldig thuis. De keuze van de sommen wordt voortdurend aangepast aan het niveau van het kind. Hiervoor wordt een geheel nieuwe testtechnologie toegepast, die ontwikkeld is aan de Universiteit van Amsterdam. Leerkrachten krijgen allerlei feedback over de progressie van hun leerlingen. Zo biedt het leerkrachten een gedetailleerd overzicht van de rekenontwikkeling van elk leerling ten opzichte van leeftijdsgenoten. De gegevens (170.000 sommen per dag) worden ook voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt. Oefenweb.nl werkt nu ook aan nieuwe toepassingen en zal over enige maanden een taalversie lanceren.

Over Oefenweb.nl
Oefenweb.nl B.V. is een spin-off bedrijf van de UvA Holding B.V. en de programmagroep Psychologische Methodenleer van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA.

Om een idee te krijgen van de werking van de Rekentuin is het mogelijk om een demonstratieaccount aan te maken op www.rekentuin.nl.


---